Na mizo bodo dali vse adute

  Ko je že kazalo, da so Kamničani odpravili nekatere težave, ki so se pojavljale v njihovi igri v letošnji sezoni, se je v Hočah spet ponovila stara zgodba. Namesto da bi se domov vrnili s tremi točkami, so po vodstvu z 12:8 v petem nizu prišli le do ene.

  Da, res je, imeli smo bolj ali manj že dobljeno tekmo, pa smo spet vse izpustili iz rok. Težko je reči, kaj je glavni vzrok, da se nam nekaj podobnega dogaja že vso sezono. Morda je eden od vzrokov za našo nezbranost v odločilnih trenutkih tudi naša neizkušenost, saj ne znamo ohraniti prednosti, ki si jo med posameznim nizom priigramo, ali pa se morda preveč sprostimo pri tako visokem vodstvu. Dejansko pravega odgovora ne vem. Vsekakor si česa podobnega do konca sezone ne smemo več dovoliti. Že večkrat smo v letošnji sezoni dokazali, da nimamo slabe ekipe, ampak očitno smo tako dobri, da večkrat premagamo še sami sebe, je nekoliko v šali poraz v Hočah komentiral Sašo Štalekar, najvišji odbojkar Calcit Volleyja in slovenske lige.

  Čeprav je bil to že sedmi poraz Kamničanov v domačem prvenstvu, so še vedno v igri za drugo mesto po rednem delu tekmovanja, vendar bi v tem primeru morali v soboto slaviti v Murski Soboti in nato prihodnjo soboto še doma z Mariborom, medtem ko bi morali Kanalci na obeh tekmah ostati praznih rok.

  Na srečo res še ni prav nič izgubljenega, toda če bomo nadaljevali s porazi, se lahko že zdaj poslovimo od kakšne visoke uvrstitve v domačem prvenstvu. Še vedno lahko v modro skupino pridemo vsaj kot tretjeuvrščena ekipa, vendar bo Panvita v soboto še kako nevaren nasprotnik, ki bo zagotovo maksimalno motivirana, saj bi v primeru zmage na drugem mestu ulovila Salonit. Osebno imam takšne tekme najraje, v imenu soigralcev pa obljubim, da bomo igrali na vse ali nič in da bomo naredili vse, da bi se domov vrnili z vsemi tremi točkami. Vzdušje v Murski Soboti bo zagotovo odlično, verjamem pa, da lahko presenetimo domačine, ki v letošnji sezoni igrajo zelo dobro, boj do zadnje točke obljublja Štalekar.

  Ker je v letošnji sezoni končnica državnega prvenstva nekoliko spremenjena – prvi dve ekipi iz modre skupine se bosta neposredno uvrstili v polfinale – bo za Kamničane prav vsaka tekma, ki je pred njimi, še kako pomembna. Tako je, prvi dve ekipi bosta imela prednost dveh ali celo treh tekem na domačem igrišču, to pa pomeni, da bosta bolj spočiti in se bosta lahko mirno pripravljali za polfinalne tekme končnice. Dejstvo je, da lahkih tekem ne bo več, prav tako ne popravnih izpitov. Calcit Volley bo dal vse adute na mizo, igrali bomo na vse ali nič, kajti le tako lahko uspemo! Kakovost pri nas ni vprašljiva, v boljše čase svoje ekipe verjame 214 cm visoki Štalekar.

  Ob tekmi v Murski Soboti bo derbi 17. kroga še v Kanalu, kjer se bosta pomerili trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva. V Kranju lahko že v soboto pade odločitev o šesti ekipi v modri skupni. Trenutno ima domači Triglav dve točki prednosti pred Hočani. Krka bo proti Črnučam lovila drugo letošnjo zmago, s katero bi še lahko ostala v boju za obstanek v ligi, v Mariboru pa bo gostoval GEN-I Volley.

  Pari 17. kroga v 1. DOL za moške

  Sobota, 17. februar: Panvita Pomgrad – Calcit Volley (OŠ I., 19:00), Triglav Kranj – Hoče (ŠD Planina, 17:30), Krka – Črnuče (ŠD Marof, 20:00), Salonit Anhovo – ACH Volley (ŠD Kanal, 19:00), Maribor – GEN-I Volley (ŠD Lukna, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  foto: Klemen Brumec

  Komentarji