Kamničanke že v polfinalu končnice

  Aliansa Šempeter – Calcit Volley   0:3 (-16, -19, -16)

  Šempeter – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 150, sodnika: Seifried, Miklošič (oba Maribor).

  Aliansa Šempeter: Rituper, Božič, Vodlan 1, Praunseis 3, Podbregar, Forštnarič 2, Lekše, Vrhovnik 15, Žnidar 5, Mazej (L), Lakovšek 8, Plesec. Trener: Beno Božič.

  Calcit Volley: Kostić, Grudina 17, Frantti 9, Mihevc 12, Blažič 1, Igličar, Mihalinec 8, Zaplotnik, Pogačar, Janežič (L), Brčić 3, Mijoč 8, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  Šempetranke do nocojšnjega dvoboja s Calcit Volleyja v letu 2018 v domačem prvenstvu še niso izgubile, odlično pa gre letos tudi Kamničankam, ki so slavile v zaostali tekmi 9. kroga proti Novi KBM Braniku, prav tako pa na preostalih letošnjih tekmah. Vse te zmage so jih pripeljale na prvo mesto prvenstvene lestvice, dobro formo pa so potrdile tudi z zanesljivo zmago v Šempetru. Z njo so na prvenstveni lestvici ohranile točko prednosti pred Mariborčankami, hkrati pa so si tudi že zagotovile uvrstitev v polfinale končnice državnega prvenstva.

  Nekdanja kapetanka Calcit Volleyja Petra Vrhovnik je bila s štirimi točkami, eno je prispevala še Anastazija Žnidar, najbolj zaslužna za zadnje domače vodstvo v uvodnem nizu s 5:4. V nadaljevanju so se prebudile gostje iz Kamnika, predvsem to velja za Ali Frantti, in ob bloku Katje Mihevc so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk. Po dveh lastnih napakah domače ekipe so Kamničanke domačinkam pobegnile za pet točk (17:12), niz pa je bil odločen s serijo odličnih servisov Mihevčeve, ko je bilo že 23:15 za Calcit Volley. Niz se je končal z novima lastnima napakama Šempetrank. 

  Začetek drugega niza je bil v znamenju odlične Tine Grudine, ki je, podobno kot Vrhovnikova v uvodnem nizu, dosegla štiri zaporedne točke za vodstvo s 7:4, nato še peto za prednost dveh točk Calcit Volleyja ob prvem tehničnem odmoru. Do drugega tehničnega odmora se je prednost gostij po uspešnem napadu Katje Mihalinec povečala na štiri točke, a se domačinke še niso predale. Izkoristile so nekaj lastnih napak kamniških odbojkaric, ki so se jim približale na točko zaostanka (16:17), vendar do razburljive končnice niza ni prišlo, kajti po bloku Mihevčeve je bilo že 22:17 za kamniško ekipo. Z asom je niz zaključila Bernarda Brčić.

  Tudi v tretjem nizu zmaga Kamničank niti trenutek ni bila vprašljiva. Zadnje izenačenje v nizu je bilo na četrti točki, s tem, da Šempetranke niti enkrat niso vodile. Do odločilne prednosti so varovanke Gregorja Rozmana prišle na sredini niza, ko je Helena Mijoč z asom poskrbela za vodstvo s 13:8, nato pa Grudina z dvema zaporednima točkama za vodstvo s 16:10. Ko je Grudina dosegla nova asa za kamniško ekipo, je domača ekipa zaostajala že za neulovljivih osem točk (11:19). Prav Grudina, ki je bila s 17 točkami najbolj učinkovita igralka tekme, od tega jih je šest dosegla z blokom, je dosegla tudi zadnjo točko na tekmi.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Aliansa je navkljub njenemu porazu odigrala dobro tekmo, mi pa smo korektno izpolnjevali vse dogovore. Vesel sem, da smo se držali dogovorjenega ter tega, da smo se potem, ko smo naredili dve, tri zaporedne napake, pobrali in nadaljevali z dobro igro. Polfinale končnice smo si tako zagotovili, kar pomeni, da bomo imeli nekaj več časa za počitek, ki pa je lahko zelo varljiv. Takrat bomo imeli skoraj 14 dni premora, tako da bomo morali najti pravo kombinacijo počitka in treninga, da bomo v najboljši možni formi pričakali zaključne boje, toda pred tem imamo še dve zelo pomembni tekmi, saj želimo redni del prvenstva končati na prvem mestu.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji