Zmaga in poraz v Stranjah

  Že na ogrevanju pred prvo tekmo turnirja je bilo vidno, da so igralci Kočevja tehnično slabši od igralcev Calcita, so pa zato bili vsaj za glavo v povprečju večji od domačinov. Tekma je bila na nizki ravni, predvsem so igralci na obeh straneh delali preveč napak. Kamničani so sicer v napadu igrali dobro, vendar so jim nasprotniki vse žoge polovili z nogami, eno roko, pač na vse možne načine. Igralci Kočevja so veliko igrali na prvo žogo preko mreže oz. drugo, predvsem pa so napadali samo s prsti. Proti takim nasprotnikom je vedno težko igrati, Kamničani pa so predvsem zaradi svojih lastnih napak prvi niz izgubili z rezultatom 25:23. Drugi niz dobili s 25:16, v tie-breaku pa so zmagali z rezultatom 15:9, tudi po zaslugi dveh nejasnih sodniških odločitev, ki sta bili v korist domači ekipi.

  Druga tekma je bila tekma med Kočevjem in ACH Črnučami 2. Tekma se je razpletla z 2:0 (15, 14) za igralce iz Kočevja. Tretja tekma je potekala med igrali Črnuč ACH II in Kostanjevico na Krke, ki so jo z 2:0 (19, 10) so dobili Kostanjevčani.

  Na zadnji tekmi turnirja so na svoj račun prišli tudi številni starši, ki so prišli navijat za svoje otroke. Pri Kostanjevici je predvsem izstopal en igralec, ki je tako tehnično kot taktično daleč pred vsemi, zato so v domači ekipi vedeli, da bo težava, kako ga zaustaviti. Trener Jure Sitar je sestavil taktiko, ki so jo njegovi varovanci skoraj v celoti izpeljali tudi na igrišču. Na koncu je manjkala le zmaga. V prvem nizu so kamniški starejši dečki povedli z 10:3, toda po polminutnem odmoru so gostje začeli bolje sprejemati, se boriti, predvsem pa v napadu tudi zaključevati. Kamničane so jih ujeli na 18. točki, nato so domačini povedli z 22:18, zadnje tri točke pa v uvodnem nizu pa so z malce sreče osvojili Kostanjevčani.

  Tudi drugi niz je trener Kamničanov začel v postavi Štebe in Blaževič na podaji, Kutnar in Prah na sprejemu, Rode in Mujanovič na bloku ter z Jeričem kot prostim igralcem. Začetek drugega niza je bil v znamenju igralcev iz Kostanjevice, ki so si priigrali štiri točke prednosti. Domačini so jih ulovili, po izenačenju na 16. točki pa so Kamničani nekaj izvrstnih servisih Štebeta, Blaževiča in Kutnarja prešli v vodstvo 23:20 ter to prednost ohranili do konca niza, ki so ga dobili z rezultatom 25:21. 

  O zmagovalcu je tako odločal tretji niz, Tokrat so Kamničani začeli bolje in povedli s 3:0. Sledile so lastne napake domače ekipe, predvsem dotiki mreže in nezanesljiv sprejem sta botrovala temu, da gostje niso zaostajali za domačo ekipo. Do rezultata 12:12 sta bili ekipi skupaj, pri 13:12 za domačo vrsto pa je sledil prelomni trenutek tekme. Rode je žogo, ki je bila sprejeta preko mreže s prsti potisnil za 10 cm v stranski avt. Namesto da bi bilo 14:12 za Kamničane, je bilo 13:13, nato pa so igralci iz Kostanjevice dosegli as, nato še winner ter prišli do zmage.

  Škoda, ker nismo izkoristili svoje priložnosti za zmago. Fantje so se borili, bili nepopostljivi in bi si zaslužili zmago. Ampak tako pač je v športu, enkrat zmagaš, drugič moraš tudi športno priznati premoč nasprotnika, je po turnirju dejal Jure Sitar, trener starejših dečkov Calcit Volleyballa, ki so po treh odigranih turnirjih, z dvema tekmama manj, na drugem mestu s šestimi točkami.

  Za ekipo Calcit Volleyball so v nedeljo igrali: Nik Štebe, Urban Blaževič, Nejc Kutnar, Gaj Prah, Gašper Rode, Nik Mujanovič, Matija Jerič, Jaša Ravnikar, David Zalogar, Nik Drnovšek, Vid Kališnik in Brin Tomc. 

   

   

  Komentarji