Zmaga do A lige

  Prva tekma je potekala med igralci Calcita in drugo črnuško ekipo. Za mlade Kamničane je bil to pomemben turnir, saj so potrebovali dve zmagi, da bi imeli boljše izhodišče pred zadnjim turnirjem v Kočevju. Trener Kamničanov Jure Sitar je tekmo s Črnučani začel v postavi Štebe, Blaževič, Kutnar, Prah, Rode, Mujanovič in prosti igralec Jerič. Že sam uvod tekme je bil po notah kamniške ekipe, ki so brez večjih težav dobili oba niza.

  Predvsem odličen začetni udarec je igralce nasprotne ekipe spravljal v obup, saj smo v dveh setih naredili samo tri napake pri začetnem udarcu. In tudi v napadu smo imeli dobro razpoložene napadalce. Veseli me, da so lahko nastopili prav vsi igralci, je o prvi tekmi na turnirju povedal Sitar.

  Bolj zanimiva je bila druga tekma Calcitovce, ki so igrali proti igralcem iz Kočevja, ki so jih tri tedne nazaj komaj premagali v Stranjah z 2:1. Tudi drugo tekmo so Kamničani začeli v najmočnejši postavi. Na kamniški strani je bil začetek tekem nervozen, naredili so vse polno lastnih napak, predvsem na servisu in sprejemu. Če so prvo tekmo zgrešili samo tri začetne udarce, so jih proti igralcem Kočevja toliko zgrešili že do 8. točke. Po vodstvu Kočevja z rezultatom 16:5, je bil trener Sitar prisiljen vzeti še drugi polminutni odmor. Takoj po njem je zamenjal libera, ko je nerazpoloženega Jeriča zamenjal Tomc, ki pa je svojo nalogo opravil z odliko. Po tej menjavi je igra stekla tudi Kamničanom. Že na 18. točki so ulovili nasprotnika in ga tudi prehiteli. Ampak napete končnice še ni bilo konec. Kamničani so povedli z rezultatom 23:21, nato pa dovolili nasprotnikom, da so povedli s 24:23. Vseeno so se zbrali in dobili prvi niz. Drugi je bil le še formalnost, Kamničani so se otresli treme in zaigrali veliko bolje. Predvsem servis je začel delovati bolje in tudi v napadu so začeli zaključevati žoge. Tako se je set končal z rezultatom 25:9 za Kamničane in končno slavje z rezultatom 2:0.

  Čestitke vsem. Predvsem pa bo pomemben zadnji turnir v Kočevju. Sicer smo prvi na lestvici, vendar sta ekipi Kostanjevice na Krki, ki ima prav tako pet zmag in poraz in Krke takoj za nami. Na zadnjem turnirju bomo tako igrali proti Krki in Kostanjevici, zato bomo za preboj v A ligo potrebovali nujno eno zmago. Kako pa se bo vse razpletlo, bomo še videli, je Sitar že v pričakovanju prihodnjega turnirja. 

  Za ekipo Calcit Volleyball so igrali :  Nik Šteb, Urban Blaževi, David Zaloga, Nejc Kutnar, Gaj Prah, Danijel Kokalj, Jaša Ravnikar, Gašper Rod, Nik Mujanovič, Matic Jordan, Vid Kališnik, Nik Drnovšek, Matija Jerič in Brin Tom. 


  Izidi kvalifikacijske skupine F

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_DCI/2015_dki/2015_dki_k/2015_dki_kvF


   

  Komentarji