V Šempetru potrditi dobro formo

  Peklenski ritem tekem za slovenske državne prvakinje se nadaljuje. Časa za regeneracijo nimajo veliko, do konca leta bodo igrale še tri prvenstvene tekme in dve v srednjeevropski ligi, že takoj po novem letu pa jih v srednjeevropski ligi čakata novi dve tekmi, ki bosta ogrevanje za zaključni turnir pokala Slovenije. Skratka, v mesecu dni imajo na sporedu devet tekem, vseeno pa so posebno draž imele tekme v ligi prvakinj.

  Za vse nas, z izjemo Monike Potokar, ki je že igrala v ligi prvakinj, je letošnja sezona nekaj novega. Večina še ni igrala na tako visoki ravni, jaz še sploh ne, ker sem začela pozneje, tudi v slovenski ligi še nisem dobila veliko priložnosti, ampak je dober občutek igrati proti tako kakovostnim ekipam. Sicer nisem veliko igrala, za nekaj točk sem v igro proti VakifBanki prišla na tekmi v Ljubljani. Želim si, da bi morda še kdaj v ligi prvakinj dobila priložnost, ampak mi je popolnoma jasno, da sta Tina Grudina in Elena Kučej v prednosti pred mano, se je igranja med najboljšimi evropskimi klubi dotaknila Maja Forštnarič, 19-letna in 189 cm visoka blokerka Calcita Ljubljane, ki napreduje z velikimi koraki. Tudi zato, ker od letošnje sezone naprej trenira dvakrat dnevno.

  Do zdaj večinoma nismo bile navajene trenirati dvakrat dnevno, ampak se trudimo po najboljših močeh, da na vsakem treningu damo vse od sebe. Zadnja dva tedna zelo dobro treniramo, in če bomo nadaljevale v tem ritmu, se nimamo česa bati. Morda tudi Novari, ki bo prišla v Ljubljano, odvzamemo kakšen niz. Zdaj, ko so doma izgubile s Poljakinjami, so brez možnosti za napredovanje, pa tudi sicer so ekipa, s katero se da igrati, kar smo dokazale že v Italiji.

  Do 19. januarja, ko Calcitovke v ligi prvakinj čaka nova tekma, se bodo posvetile domačemu dogajanju in srednjeevropski ligi. V prejšnjem krogu so po dobri igri premagale Luko Koper, kar je bilo po manjši krizi, v kateri so bile po porazu z Novo KBM Branikom, vsekakor spodbudno.

  Kot sem že omenila, zadnja dva tedna zelo dobro treniramo, to se pozna na igrišču. Bolj smo tudi uigrane, pa tudi navadile smo se na ta ritem treningov, kar se mora poznati.

  V Šempetru varovanke Gašperja Ribiča ne bi smele imeti večjih težav, da bi vpisale novo zmago, vendar so to tekme, ki so včasih najtežje.

  Ena naših največjih težav na začetku sezone je bila, kako preklopiti s tekem v ligi prvakinj na domače prvenstvo, ker gre res za veliko kakovostno razliko. Včasih se je nekoliko težje motivirati, toda moramo se navaditi, da v vsako tekmo stopimo na vso moč. To bo veljajo tudi za gostovanje v Šempetru in za druge tekme, ki so pred nami. Tekem bo še veliko, veliko več kot lani, časa za dokazovanje bo veliko. Tudi zame, je v pričakovanju novih preizkušenj najmlajša in najvišja igralka Calcita Ljubljane, ki ji volje po napredovanju ne manjka.

  Na vsehdrugih prizoriščih 12. kroga 1. DOL za ženske bodo v vlogi favorita domače ekipe. Koprčanke bodo gostile Pucončanke, Novogoričanke igrajo s Formisom, Braslovče z Zgornjo Gorenjsko, vodilne Mariborčanke pa z vitalovkami, ki v letošnji sezoni igrajo odlično.

  Pari 12. kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 12. december: Aliansa-Šempeter – Calcit Ljubljana (OŠ Šempeter, 17:30), Luka Koper – Kema Puconci (OŠ Koper, 18:00), Braslovče – Zgornja Gorenjska (OŠ Braslovče, 19:00), GEN-I Volley – Formis (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00), Nova KBM Branik – UOK Vital Ljubljana (ŠD Lukna, 18:00).

  Lestvica:

  1Nova KBM Branik32110332
  2Calcit Ljubljana2892309
  3GEN-I Volley26922816
  4UOK Vital Ljubljana23832514
  5Luka Koper20742215
  6Braslovče12471625
  7Kema Puconci9381626
  8Zgornja Gorenjska6291028
  9Formis61101030
  10Aliansa-Šempeter3110631

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji