Tudi calcitovci na final four

  Salonit Anhovo – Calcit Volleyball 1:3 (-26, 21, -20, -20)

  Salonit Anhovo: Česnik 8, Šarić – libero, Karnel, Kovačič – libero, Dos Santos 11, Jerončič, Kovačič – libero, Čabarkapa 20, Okroglič 15, Krivec 3, Tomić 4, Savičić. Trener: Leon Schilling.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 2, T. Štern 5, Štalekar 6, Vidmar, Štembergar Zupan 15, Brulec 5, Lakner, Kotnik 9, Ž. Štern 27, Videčnik 8, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Čeprav so prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije kamniški odbojkarji v svoji dvorani izgubili z 2:3, v njihovih vrstah pred povratno tekmo ni bilo čutiti nobene panike. Da so v dobri formi, so potrdili minulo soboto na derbiju z ACH Volleyja, ko so v lepotici letošnjega državnega prvenstva resda izgubili, tudi tokrat 2:3, vendar po odlični igri. Za uvrstitev na zaključni turnir so v Kanalu potrebovali zmago s 3:0 ali 3:1, v primeru zmage s 3:2 bi odločal zlati niz, medtem ko bi poraz pomenil predčasno slovo.

  Trener Marko Brumen je lahko računal na vse svoje igralce, tudi na Žigo Šterna, ki si je proti ACH Volleyju poškodoval mezinec na levi roki, ob njem pa so tekmo v Kanalu začeli še Jan Brulec, Domen Kotnik, Žan Novljan, Matic Videčnik, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar. V razburljivem uvodnem nizu, v katerem je Brumen ob zaostanku dveh točk (18:20), tokrat nerazpoloženega Tončka Šterna zamenjal z Andrejem Štembergar Zupanom, so do dveh zaključnih žog za zmago prvi prišli Kanalci. Obe so Kamničani ubranili, po dveh lastnih napakah domače ekipe pa so prišli še do vodstva z 1:0.

  V drugem nizu so domači odbojkarji pred vstopom v končnico niza povedli z 18:14 in 19:15, na 20. točki so jih Kamničani z blokom Saše Štalekarja ulovili, zadnje štiri točke pa so nato dosegli Kanalci, ki so bili v tretjem nizu ves čas v podrejenem položaju. Calcitovci so povedli s 4:0, prednost pa so ohranili do konca niza. V napadu je bil razpoložen Žiga Štern, ki je z dobro igro nadaljeval tudi v četrtem nizu. Do odločilne prednosti so prišli po drugem tehničnem odmoru ob katerem so vodili z dvema točkama prednosti, s tremi zaporednimi točkami pa so povedli z 19:14. Brumen je v igro vrnil Tončka Šterna, ki se je le razigral, Kamničani pa so prišli do zaslužene zmage in uvrstitve na zaključni turnir.

  V polfinalu pokala Slovenije bodo igrali s Krko, ki je danes s 3:1 (14, -22, 23, 10) na Ravnah premagala Fužinar Metal in se po dveh zmagah zanesljivo uvrstila na zaključni turnir. Nanj se je že prejšnjo sredo uvrstila Panvita Pomgrad, ki je bila dvakrat boljša od Triglava, medtem ko bosta Maribor in ACH Volley povratno četrtfinalno tekmo igrala 21. decembra. Na prvi so s 3:0 slavili Ljubljančani.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji