Že v ponedeljek z ACH Volleyjem

  Tekma med Calcit Volleyballom in ACH Volleyjem, lanskima finalistoma končnice državnega prvenstva bi sicer morala biti na sporedu prihodnjo soboto, toda ker obe ekipi igrata v srednjeevropski ligi, prvi turnirji pa so na sporedu konec prihodnjega tedna, sta se ekipi dogovorili, da se pomerita že ta ponedeljek. Sprememba je tudi v tem, da so domačini zdaj Ljubljančani, čeprav bi po razporedu morali biti Kamničani.

  V prvem krogu sta obe ekipi prišli do lahkih zmag. ACH Volley ni imel večjih težav proti Fužinar Metalu, ki je uvodnem krogu igral brez obeh svojih tujcev, Američana Garyja Housa in Portoričana Josepha Cuevasa, Kamničani so nekoliko presenetljivo hitro opravili s Šempetrani, novinci v ligi.

  Dober občutek je spet igrati v kamniškem dresu, veseli pa me, da sem že na prvi tekmi dobil priložnost za igro. Čeprav smo pričakovali večji odpor Šempetranov, bolj napeto tekmo, smo na koncu dokaj zanesljivo prišli do zmage in mislim, da smo prikazali dobro igro. Trener Brumen nam je dejal, da gostov ne smemo podcenjevati, njegova navodila smo upoštevali, je po zmagi dejal Jure Lakner, 22-letni bloker, ki je po letu dni spet zaigral za matični klub.

  V pripravah na letošnjo sezono so Kamničani že igrali z ACH Volleyjem, tudi na dveh turnirjih. Na turnirju v Žirovnici so se zmage veselili kamniški odbojkarji, v Kanalu so bili boljši Ljubljančani.

  Zmaga na turnirju v Žirovnici je dovolj velika spodbuda za ponedeljkovo tekmo, na kateri si ne bomo smeli privoščiti lastnih napak. Če bomo želeli presenetiti ljubljanske odbojkarje, bomo morali prikazati še boljšo tekmo kot proti Šempetru. Prednost je seveda na njihovi strani, imajo večji izbor igralcev, veliko pa bo odvisno od nas sami. Ne bomo si smeli privoščiti kakšnih padcev v igri, upajmo, da nam bo uspelo presenetiti, sicer pa je sezona še dolga, je o svojih pričakovanjih pred jutrišnjo tekmo dejal Lakner, ki bo v letošnji sezoni nosil veliko breme na blokerskem položaju, kjer ni več dolgoletnih igralcev Calcit Volleyballa Borisa Brusa in Jerneja Stavbarja.

  Kamničani bodo tudi ponedeljkovo tekmo igrali brez poškodovanih Žige Šterna in Saše Štalekarja, ACH Volley naj bi bil brez Jana Kozamernika. V lanski sezoni so odbojkarji Calcit Volleyballa praktično na vseh tekmah namučili aktualne državne prvake, dvakrat so jih tudi premagali, tudi v letošnji pa se bosta ekipi zagotovo še velikokrat pomerili med sabo. Tako v državnem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi ter morda tudi v finalu pokala Slovenije.

  ACH Volley je pred letošnjo sezono zelo kmalu sestavil ekipo, v kateri je nekaj starejših, izkušenih igralcev (Rok Satler, ki se je po nekaj letih vrnil v klub, kapetan Andrej Flajs in Matija Pleško, ki v letošnji sezoni igra na mestu prostega igralca), drugi so mlajši, a nekateri med njimi tudi že z veliko izkušnjami. Ob Satlerju so novinci v ekipi še Avstralec Samuel Walker, zamejski Slovenec Jernej Terpin ter slovenska mladinska reprezentanta Žiga Donik in Matevž Ledinek. Po poškodbi se je vrnil tudi mladi David Kumer. V ekipi ni več prostega Mihe Plota, kamerunskega blokerja Sema Dolegombaija, avstralskega sprejemalca Nathana Robertsa, slovenskega reprezentančnega sprejemalca Jana Klobučarja in korektorja Danijela Pokeršnika.

  Calcit Volleyball bo v petek igral na prvem turnirju letošnje srednjeevropske lige. Na prvi tekmi bo njihov nasprotnik domači Innsbruck, ki bo tudi letos igral v ligi prvakov, v soboto se bodo prvič v tej sezoni srečali s Panvito Pomgradom. ACH Volley bo domačin turnirja v srednjeevropski ligi od 12. do 14. oktobra, ko bo v Tivoliju gostil Amstetten in Mladost Kaštelo.

   ACH Volley v sezoni 2015/16

  Organizatorja igre: Rok Satler, Matija Jereb.

  Sprejemalci: Andrej Flajs, Žiga Donik, Samuel Walker, Jernej Terpin.

  Blokerji: Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Stipe Jurić, Diko Purić.

  Korektorja: Eric Mochalski, David Kumer.

  Prosta igralca: Matija Pleško, Matevž Ledinek.

  Trener: Bogdan Kotnik, pomočnik trenerja: Zoran Kedačič.

   Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Žiga Štern, Domen Kotnik, Primož Vidmar, David Renko, Marko Merkun.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektorja: Tonček Štern, Andrej Štembergar Zupan.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Pari 2. kroga 1. DOL moški

  Ponedeljek, 5. oktober: ACH Volley – Calcit Volleyball (dvorana Tivoli, 18.00), petek, 9. oktober: Maribor – Astec Triglav (ŠD Tabor, 19.30); sobota, 10. oktober: Krka – National Žirovnica (ŠD Marof, 20.00), Fužinar Metal – Salonit Anhovo (dvorana OŠ Prežihov Voranc, 18.00), sreda, 4. november: SIP Šempeter – Panvita Pomgrad (19.30). 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji