Kamničani začenjajo z zmago

  Calcit Volleyball – SIP Šempeter 3:0 (11, 21, 12)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 150 gledalcev. Sodnika: Atanasov in Valentar.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan , T. Štern 15, Vidmar 4, Štembergar Zupan 15, Brulec 3, Lakner 3, Kotnik 5, Videčnik 1, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  SIP Šempeter: Marovt, R. Zupanc 5, Ž. Zupanc 5, Robida 2, Oder 2, Kos 1, Pokeršnik 15, Majer – libero, Kranjc, Majer – libero, Markovič, Javornik, Vrhunc 1, Hrastovec – libero. Trener: Sebastjan Cilenšek.

  Domači odbojkarji so na otvoritveni tekmi letošnjega državnega prvenstva gostili ekipo SIP Šempetra, ki se je po treh sezonah igranja v drugi ligi vrnila na prvoligaško sceno. Domačim gledalcem so se prvič predstavili tudi novinci v kamniški ekipi, manjkal je Sašo Štalekar, saj njegov prestop iz Mislinje še ni uradno potrjen, za nameček pa ima še težave z gležnjem. Trener Marko Brumen tudi ni mogel računati na poškodovanega Žigo Šterna. V začetni postavi je bil tako ob Domnu Kotniku na sprejemu še Andrej Štembergar Zupan, na podaji Jan Brulec, v bloku Jure Lakner, ki se je po letu dni igranja v Kranju vrnil v matični klub in novinec Matic Videčnik, na korektorskem položaju Tonček Štern in kot prosti igralec Klemen Hribar.

  Na drugi strani mreže je gostujoči trener je gostujoči trener Sebastjan Cilenšek imel tri igralce, ki so v preteklosti že nosili kamniški dres, sprejemalca Žigo Zupanca, korektorja Danijela Pokeršnika in prostega igralca Klemna Hrastovca, tekmo pa so začeli še organizator igre Jernej Vrhunc, blokerja Rudi Zupanc in Gregor Javornik in drugi sprejemalec Denis Robida, ki so do prvega tehničnega odmora za domačo ekipo za domačo ekipo zaostajali za štiri točke. Razpoloženi Kamničani so z dobro igro v napadu in obrambi prišli že do vodstva s 14:5, razlika devetih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru, z dvakratnim dvojnim blokom Brulca in Laknerja pa so jo povečali na nedosegljivih enajst točk (18:7). Niz je zaključil Štembergar Zupan, ki je na začetku sezone v odlični formi.

  Tudi v drugem nizu so bili domači odbojkarji ves čas ob prednosti, vendar so Šempetrani le prikazali nekaj boljšo igro, a še vedno ne takšno, kot bi si želel njihov trener Cilenšek. Nekoliko so popravili svoj sprejem, tudi v napadu so bili bolj učinkoviti, toda Kamničani so še naprej prevladovali v bloku, izkazali so se tudi z igro v polju, kar jim je ob drugem tehničnem odmoru prineslo prednost štirih točk. Ko so z blokom Tončka Šterna povedli za pet točk (19:14), so gostje vzeli polminutni odmor, ki se jim je obrestoval, saj so se z delnim izidom 4:1 domačinom približali na dve točki zaostanka. V končnici niza so gostje naredili dve lastni napaki, kar je Kamničanom olajšalo delo za vodstvo z 2:0 v nizih. Tudi drugi niz je zaključil Štembergar Zupan.

  Tretji niz je Brumen na mestu sprejemalca začel s Primožem Vidmarjem, počival je Kotnik, pri gostih sta že v prvem nizu v igro vstopila tudi Bine Oder in Domen Kos. Z njima so le vzpostavili ravnotežje, a so s točko Tončka Šterna domači odbojkarji na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, ki so z uspešnim napadom Vidmarja prvič v tretjem nizu nasprotnikom pobegnili za tri točke (11:8). Tudi po polminutnem odmoru so Kamničani, na servisu je bil Brulec, dosegli še štiri točke zapored in na ta način bolj ali manj rešili vprašanje zmagovalca uvodne kamniške tekme v letošnji sezoni državnega prvenstva. V končnici niza se je domačim gledalcem, ki so v lepem številu prišli v kamniški športno dvorano, predstavil še organizator igre Jani Konjedic. Zadnjo točko za prvo zmago Calcit Volleyballa je dosegel Vidmar.

  Že v ponedeljek čaka Calcit Volleyball derbi z ACH Volleyjem. Tekma bo ob 18. uri v dvorani Tivoli.

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Odigrali smo solidno tekmo. Veseli me, da so igralci zadržali zbranost do konca in niso popuščali. Pohvaliti velja Brulca za podaje, tudi Tonček je v napadu in bloku igral dobro, tako kot kapetan Štembergar Zupan, Klemen Hribar pa je tako ali tako že ves čas v odlični formi. Težko je oceniti naše blokerje, ki niso imeli kakšne vidne vloge. Skratka, lahko smo zadovoljni s prvo letošnjo zmago.

  Klemen Hrastovec, prosti igralec SIP Šempetra: Praktično smo se v polni zasedbi dobili šele pred to tekmo, temu primerna je bila tudi naša igra. Zatajili smo na sprejemu, posledično potem tudi ni napada in od tu naš visok poraz. Toda žreb nam je šel na roke, saj imamo na začetku najtežje nasprotnike, tako da bomo imeli dovolj časa, da se uigramo za nasprotnike, ki so primerljivi nam. Prepričan sem, da bomo v nadaljevanju prvenstva prikazali boljšo igro.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji