Calciktovke še z Moniko Potokar

  Slovenska reprezentančna sprejemalka je s Kamničankami trenirala že na začetku minule sezone, ki jo je potem nadaljevala v dresu Nove KBM Branika, s katero je osvojila pokalno lovoriko, v drugem delu sezone se je potem preselila v v italijanski Forli. V letošnji sezoni pa je le prišlo do dogovora med slovenskimi državnimi prvakinjami in 27-letno Potokarjevo, ki je v slovenski ligi igrala za Grosuplje, Šentvid, Vital, Novo Gorico in Novo KBM Branik, v tujini pa za Chieri Torino, Valenciennes, Stiinto Bacau in kot rečeno Forli. Pred njo so v klub prišle Brazilka Cecilia Aragao, Srbkinja Olivere Kostić ter Kaja Turk in Tina Grudina.

  Ob svojem prvem nastopu na pripravljalni tekmi Calcitovk v Coneglianu je Potokarjeva dosegla devet točk, njena ekipa pa je morala priznati premoč lani šestouvrščeni ekipi italijanske A-1 lige Imoco Volleyju. Varovanke Gašperja Ribiča so tekmo v Italiji večinoma igrale v postavi Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Tina Grudina, Elena Kučej, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala. V nadaljevanju so priložnost za igro dobile še Mojca Božič, Urška Igličar in Ana Katarina Hribar.

  Na servisu in na sprejemu smo bili po statistiki celo boljši od Italijank, spet pa smo bili slabši od nasprotnic v bloku in v napadu. V Italijo smo šli z željo, da igramo proti ekipi, ki je boljša od nas, da vidimo, kako delujemo proti njej. Določene odgovore smo dobili, videli smo tudi, kaj bo treba še popraviti. Namerno smo večino tekme igrali z igralkami, ki so z nami bolj ali manj od začetka priprav, zato Božičeva in Igličarjeva nista prav veliko igrali. Podobno kot v lanski, tudi v letošnji sezoni še ne pričakujemo, da bomo ob začetku sezone v najboljši formi. V vsakem primeru nas v prihodnjih dneh čaka veliko število tekem, v sredo v prvenstvu z Braslovčami, nato gremo konec tedna na turnir v Stuttgart, potem nas čaka že prvi turnir v srednjeevropski ligi, kar pomeni, da bomo imeli dovolj priložnosti za uigravanje in izboljšanje forme, je po gostovanju v Italiji dejal Ribič, ki je seveda zadovoljen, da bo v novi sezoni lahko računal tudi na Moniko Potokar.

  V soboto so se z Imoco Volleyjem pomerile tudi odbojkarice Nove KBM Branika, ki so prav tako ostale praznik rok. S 3:0 (24, 16, 15) so zmagale Italijanke.

   

  Imoco Volley – Calcit Volleyball 3:1 (17, 16, 18, -20)

  Imoco Volley: Vasilantonaki 16, Bechis 1, Serena 2, Ortolani 14, Santini 15, Ceolin 4, Nicoletti 3, De Bortoli – libero, Barazza 11. Trener: Davide Mazzanti.

  Calcit Volleyball: Grudina 11, Božič 1, Kregar, Vrhovnik 11, Igličar, Forštnarič, Kučej 4, Kostić 15, Aragao 3, Hribar, Jerala – libero, Turk, Potokar 9. Trener: Gašper Ribič.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec, www.cev.lu

   

  Komentarji