Že v Kanalu na zmago

  V nedeljo so kamniški odbojkarji po dveh zaporednih porazih, izgubili so s Panvito Pomgradom v domačem prvenstvu in zagrebško Mladostjo v srednjeevropski ligi, spet zabeležili zmago. Slovaški Spartak iz Myjave je bil proti razigranim varovancem Gašperja Ribiča popolnoma nemočen, domačini pa so potrdili, da navkljub dvema zaporednima porazoma niso padli v formi.

  Tudi sam menim, da smo jo dobro načrtovali. Nekoliko se nam je zalomilo z Maxsonom Pereiro, ki se je poškodoval, tako da smo morali spreminjati postavo. Na srečo je v nedeljo že lahko igral, kar se je poznalo v naši igri in verjamem, da gremo v Kanal dobro pripravljeni, je vrnitev brazilskega korektorja komentiral Ribič, trener Calcit Volleyja, ki je s 16 točkami v srednjeevropski ligi drugi. Toliko točk imata tudi ACH Volley in Posojilnica Aich/Dob, ki ima tekmo več, dve manj na četrtem mestu, prav tako s tekmo več, pa ima Mladost Zagreb. Petouvrščena Bystra SPU Nitra je trenutno pri devetih točkah.

  Vedeli smo, da nam domači turnir veliko prinaša. Iztržili smo štiri točke, želeli smo si jih šest, vendar smo na koncu lahko tudi s tem zadovoljni. Čakata nas še dva turnirja, moramo dobiti še kakšno zmago, kar verjamem, da nam bo tudi uspelo in da se bomo spet uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice, se je trenutnega vrstnega reda v srednjeevropski ligi dotaknil trener Kamničanov, ki pa trenutno razmišlja le o sredini prvi četrtfinalni pokalni tekmi v Kanalu. V prvem delu državnega prvenstva je s 3:2 slavil Salonit, ki je v sedmih dozdajšnjih tekmah izgubil le proti Panviti Pomgrad. Trenutno je Salonit s 15 točkami mesto za Calcit Volleyjem, ki je tretji.

  Če bomo igrali, kot znamo, verjamem, da smo sposobni dobiti že prvo tekmo v Kanalu. Zavedamo pa se, da bo to vse prej kot lahko. Dobro poznamo ekipo Salonita, ki ima v svojih vrstah odlične igralce. O napredovanju na zaključni turnir bosta odločali dve tekmi, obe bo treba skušati dobiti in se uvrstiti med štiri v pokalu, je odločen trener aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev.

  V sredo bosta na sporedu še dve prvi četrtfinalni pokalni tekmi. V Kranju bo domači Triglav gostil Panvito Pomgrad, medtem ko bo ACH Volley gostoval v Mariboru. Četrta pokalna tekma bo na sporedu v četrtek, v njej pa bo SIP Šempeter, sicer član 2. DOL, igral s Hočami. Povratne tekme bodo na sporedu med 12. in 15. decembrom.

  Prve četrtfinalne tekme pokala Slovenije:

  Sreda, 29. november: Salonit Anhovo – Calcit Volley (ŠD Kanal, 19.00), Triglav Kranj – Panvita Pomgrad (ŠD Planina, 20.00), Maribor – ACH Volley (ŠD Tabor, 19.00), četrtek, 30. november: SIP Šempeter – Hoče (OŠ Šempeter, 20.30):

  Povratne četrtfinalne tekme pokala Slovenije:

  Torek, 12. december: Hoče – SIP Šempeter (VŠD Hoče, 20.00), sreda, 13. december: Panvita Pomgrad – Triglav Kranj (dvorana OŠ I, 20.00), ACH Volley – Maribor (ŠD Tivoli, 18.00), petek, 15. december: Calcit Volley – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 20.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji