Pomembni tekmi z GEN-I Volleyjem

  Turnir srednjeevropske lige v Olomoucu za kamniške odbojkarice ni bil najbolj uspešen. To predvsem velja za uvodno tekmo z domačinkami turnirja, v kateri jim ni prav nič uspevalo, na srečo pa so se proti madžarskemu Vasasu le zbrale in prišle do pomembne zmage. Z njo so trenutno četrte in z realnimi možnostmi, da se uvrstijo na zaključni turnir najboljše četverice. Vse pa bo odvisno od razpleta na turnirjih v Mariboru in Bekescsabaiju.

  Olomouc je resda ena boljših ekip v srednjeevropski ligi, vendar to ne opravičuje dejstva, da na tej tekmi preprosto nismo bili pravi. Zdaj, ko gledam na to tekmo, lahko rečem, da smo odigrali daleč najslabšo tekmo v letošnji sezoni. Ni pa to razlog za kakršnokoli predajo ali objokovanje. Če vzamemo ta poraz s pozitivne strani, bomo morali biti v nadaljevanju sezone še bolj zavzeti za delo in nadaljevati začrtano delo. Prepričan sem, da bodo prišli tudi lepši trenutki, je Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, spregovoril o turnirju na Češkem. 

  V opravičilo igralkam velja povedati, da je bila tekma z Olomoucem zanje že šesta tekma v zelo kratkem obdobju, dan pozneje so igrale še z Madžarkami.

  To je res. V štirinajstih dneh je bila to šesta tekma, tako ni šlo le za telesno utrujenost, pač pa za skupek psihofizične, saj ritem tekem in potovanj pusti posledice. Pa ne gre zato, da telesno ne bi bile pripravljene, preprosto so igralke izgubile natančnost v določenih odločitvah na igrišču in tu se je utrujenost zgoščenega ritma tekem najbolj poznala. Na srečo so dekleta vsaj proti Vasasu izvlekle zmago, je še dodal Rozman.

  Ker so Kamničanke tekmo osmega kroga proti Formuli Formisu odigrale vnaprej, so bile minulo soboto proste, tako da so se v miru lahko pripravile na prvo sredino četrtfinalno tekmo slovenskega pokalnega tekmovanja.

  Pred nami sta izredno pomembni tekmi, kajti GEN-I Volley je izredno nevarna in neugodna ekipa. Kljub temu, da imamo v sredo že tekmo, sem se odločil, da smo soboto izkoristili za krajši oddih, ki nam je prišel prav, tako da gremo z novo energijo v obe tekmi, Rozman spoštuje novogoriško ekipo, ki je v pokalnem tekmovanju do zdaj zmagala že štirikrat, zadnjič pred osmimi leti, medtem ko so bile Calcitovke najboljše dvakrat.

  V rednem delu državnega prvenstva so Kamničanke GEN-I Volley v gosteh premagale s 3:0, Novogoričanke pa so po tej tekmi izgubile še proti Formuli Formisu in Novi KBM Braniku.

  V sredo bodo na sporedu še preostale tri prve četrtfinalne tekme. Na Galjevici bo Ljubljana gostila branilke naslova, Novo KBM Branik, v Puconcih bo gostovala Aliansa Šempeter, v Hočah pa bo Formula Formis igrala z Zgornjo Gorenjsko. Povratne tekme bodo na sporedu 6. in 7. decembra.

  Prve četrtfinalne tekme pokala Slovenije:

  Sreda, 29. november: Calcit Volley – GEN-I Volley (ŠD Kamnik, 20.00), Ljubljana – Nova KBM Branik (ŠD Galjevica, 19.00), Kema Puconci – Aliansa Šempeter (Zelena dvorana Puconci, 18.00), Formula Formis – Zgornja Gorenjska (VŠD Hoče, 20.00).

  Povratne četrtfinalne tekme pokala Slovenije:

  Sreda, 6. december: GEN-I Volley – Calcit Volley (Mestna dvorana Nova Gorica, 19.30), četrtek, 7. december: Aliansa Šempeter – Kema Puconci (OŠ Šempeter, 19.00), Nova KBM Branik – Ljubljana (ŠD Lukna, 18.00), Zgornja Gorenjska – Formula Formis (ŠD pod Stolom, 19.30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji