Z zmago do drugega mesta

  Calcit Volley – Spartak Myjava  3:0 (18, 14, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Isajlović, Milić (oba Avstrija).

  Calcit Volley: Pereira 13, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Gil 8, Vidmar, Okroglič, Štalekar 10, Kvas, Lakner 2, Kotnik 13, Štembergar Zupan 12. Trener: Gašper Ribič.

  Spartak Myjava: Holinga 2, Watzka, Jalovecky 1, Vasek, Vaslo, Mic. Zeman 1, Konc 9, Mir, Zeman, Tarabus, Patuc – libero 1, Petraš 9, Ihnat 2, Pokopec 1. Trener: Ljubomir Šalata.

  Čeprav so Kamničani na prvi tekmi turnirja srednjeevropskega turnirja v domači dvorani proti Mladosti osvojili le točko, Zagrebčani so na včerajšnji tekmi s 3:0 (19, 18, 20) premagali Spartak Myjavo, se s tem porazom niso preveč obremenjevali. Dobro se zavedajo, da bo zanje v tem trenutku najbolj pomembna sredina prva četrtfinalna tekma Pokala Slovenije v Kanalu, nocojšnji obračun s Slovaki pa jim je prišel prav tudi zato, da je trener Gašper Ribič spet lahko preizkusil Maxsona Pereiro. Brazilski korektor je zaradi težav z gležnjem na levi nogi izpustil tako sredino prvenstveno tekmo proti Panviti Pomgradu, kot petkovo proti Mladosti, proti Spartaku pa je odigral vso tekmo.

  V uvodnem nizu so si domači odbojkarji z boljšim servisom in igro v bloku do prvega tehničnega odmora priigrali pet točk prednosti. Ob Pereiri je danes tekmo začel tudi Domen Kotnik, na mestu sprejemalca je bil še Andrej Štembergar Zupan, na mestu organizatorja igre Radoslav Gil, v bloku Žan Novljan in Sašo Štalekar in na mestu prostega igralca še Klemen Hribar. Do drugega tehničnega odmora so gostje iz Slovaške svoj zaostanek znižali za točko, pred vstopom v končnico pa je bilo že 21:15 za Calcit Volley, ki je zanesljivo dobil uvodni niz. Zadnjo točko je dosegel Štalekar.

  Še boljšo igro so kamniški odbojkarji prikazali v drugem nizu. V napadu so bili razigrani Pereira, Kotnik, Štembergar Zupan in Štalekar, še naprej so bili boljši v bloku in na servisu. Z dvema zaporednima asoma Gila so povedli z 11:6, z blokom Jureta Laknerja pa so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk. Slovaki, pri katerih je bil v napadu najbolj nevaren Jakub Petraš, so le s težavo prihajali do točk, niz pa se je končal z blokom Pereire po le 22 minutah igre.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, a le do desete točke, kajti v nadaljevanju je bilo spet vse v znamenju kamniške ekipe, ki je do drugega tehničnega odmora na servis Štembergar Zupana in Štalekarja svojo prednost povečala na pet točk. Prednost petih, šestih točk so Kamničani držali do konca tekme, ki se je končala z dvema zaporednima točkama Kotnika.

  Po dveh zaporednih porazih v domači dvorani, ko jih je v državnem prvenstvu premagala Panvita Pomgrad, na prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige pa Mladost Zagreb, so tako Kamničani prišli do nove zmage. Vsekakor ob pravem trenutku, kajti v sredo je pred njimi izredno pomembna pokalna tekma v Kanalu. Povratna tekma bo na sporedu v petek, 15. decembra.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Odsotnost Maxsona Pereire nam je na prejšnjih dveh tekmah nekoliko porušila načrte, tako da smo morali nekoliko spreminjati postavo. Danes smo spet igrali z njim, kar se je v naši igri poznalo in upam, da bo to dovolj, da bomo v sredo pripravljeni za pokalni obračun s Salonitom.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji