Zanesljivo tudi v Puconcih

  Kema Puconci – Calcit Volleyball  0:3 (-17, -20, -17)

  Puconci – Zelena dvorana, 200 gledalcev, sodnika: Kogler (Maribor) in Gril (Pekre).

  Kema Puconci: Belec, A. Pintarič, Vinkovič 4, Franko 2, Škraban 10, Banfi, Zdovc 6, Kocet – libero, Kovač, Oletič, Kadiš 4, Mikl – libero, K. Pintarič 16, Ajnihar 5. Trener: Bojan Novak.

  Calcit Volleyball: Grudina 10, Božič, Mihevc 3, Blažič 7, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 16, Lipicer Samec, Jerala – libero, Turk, Koleva 16, Van de Vyver 1 . Trener: Alessandro Beltrami.

  Pucončanke so v letošnji sezoni z okrepljeno igro že prikazale nekaj zelo dobrih predstav, zato so aktualne državne prvakinje v tekmo vstopili z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnic. Z boljšim servisom in napadom so prišle do nove zmage, tako da so pred Mariborčankami ohranile tri točke prednosti.

  Trener calcitovk Alessandro Beltrami je tokrat bolj ali manj vso tekmo odigral v zasedbi Ilka van de Vyver, Pia Blažič, Slavina Koleva, Tina Grudina, Katja Mihevc, Olivera Kostić in Meta Jerala. Začetek tekme je bil popolnoma v znamenju gostujoče ekipe, ki so na servis Kostićeve povedle z 9:1. V tem obdobju se je s štirimi zaporednimi točkami izkazala Grudina, do drugega tehničnega odmora pa so se Pucončanke svoj zaostanek znižale za tri točke. Še bližje so jim prišle po asu Katje Karin Pintarič, saj je bil izid le še 17:14 za Calcit Volleyball. Toda po polminutnem odmoru so Beltramijeve varovanke vajeti igre spet vzele v svoje roke, bolje zaigrale v napadu ter s točko Koleve zanesljivo slavile v uvodnem nizu.

  Kazalo je že, da se bo tudi drugi niz začel podobno kot prvi, kajti po asu Mihevčeve je bilo 5:1 za gostje, tokrat pa se je polminutni odmor Bojana Novaka obrestoval domači ekipi. Katja Karin Pintarič in Petra Škraban sta calcitovkam povzročali nemalo skrbi ter poskrbeli, da so domačinke povedle s 7:6. To je bilo tudi zadnje vodstvo domače ekipe na tekmi, ki je do 17. točke še držala korak z gostjami. Odlična Koleva je na servis Grudine imela največ zaslug, da so calcitovke s štirimi zaporednimi točkami prišle do bolj otipljive prednosti, prav Bolgarka v dresu Calcit Volleballa pa je dosegla zadnjo točko v drugem nizu.

  Tudi v tretjem nizu je Novak pri zaostanku štirih točk (1:5) vzel polminutni odmor, ki pa tokrat njegovi ekipi ni prinesla želenega učinka. Predvsem niso znale zaustaviti Kostićeve in Koleve, po asu Mihevčeve pa je bila po vodstvu calcitovk z 18:8 tekma odločena. Sedmo letošnjo zmago slovenskih državnih prvakinj je potrdila Kostićeva.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji