Polovični uspeh v Novem mestu

  Na prvi tekmi turnirja so Novomeščani z 2:1 (-17, 26, 9) premagali Žužemberčane, ki so bili na prvem turnirju skupine D v domači dvorani boljši tako od Krke kot od SEP Mokronoga. Prav Žužemberčani pa so bili tudi prvi nasprotniki Kamničanov v letošnji sezoni. Odbojkarji Calcit Volleyballa so v Novo mesto prišli v oslabljeni zasedbi.

  Manjkala sta prvi sprejemalec Marko Medved, ki je imel priprave na birmo, in bloker Luka Kirn, ki mi je pred odhodom na turnir napisal sporočilo, da je preutrujen, da bi odšel na tekmo, je o izostanku svojih dveh igralcev povedal trener ekipe Jure Sitar, ki je zato moral nekoliko spremeniti sistem igre. Na mesto sprejemalca je tako postavil sicer prvega podajalca ekipe Urbana Blaževiča ter mladega Nika Mujanoviča, na podaji je bil Nik Drnovšek, za katerega je bila to prva tekma v tej kategoriji, na mestu blokerja sta igrala Nal Sitar in Matic Jordan, na mestu korektorja Nejc Kutnar in na mestu prostega igralca Brin Tomc.

  Kamničani so zelo slabo začeli tekmo in po seriji dobrih začetnih udarcev Žužemberka je Sitar že do 13. točke vzel oba polminutna odmora, vendar to ni bilo dovolj, da bi obrnili potek srečanja. Igra Kamničanov je bila neprepoznavna in nezanesljiva.

  Drugi niz so Sitarjevi varovanci začeli v isti postavi kot prvega, popravili so svoj sprejem in temu primerno je bil boljši tudi izid. Kamničani so vodili praktično celotni niz, tudi še pri izidu 20:16, v končnici pa jim je popustila zbranost, kar so Žužemberčani izkoristili in prišli do zmage.

  Tekmo smo zasluženo izgubili, saj razen Nejca Kutnarja v ekipi nismo imeli razpoloženega igralca. Predvsem pa ni delovala naveza sprejema in podajalca. V dveh nizih smo prejeli kar 15 asov oziroma winnerjev, pa tudi podaje niso bili na tisti ravni, da bi na tej tekmi iztržili kaj več, je o prvi tekmi dejal Sitar.

  Zato pa so kamniški odbojkarji bolje odigrali tekmo proti Krki. V igri so ostali isti igralci, le blokerja Matica Jordana je Ambrož Poljanšek. Še vedno je sicer šepalo na sprejemu, vendar so v napadu igrali bolj učinkovito, predvsem pa so dobro zaustavljali nasprotnike s pasivnimi bloki oz. z bloki. V prvem nizu so nasprotnikom prepustili 18. točk, v drugem pa so povedli z 11:7, vendar so se krkaši po polminutnem odmoru vrnili v igro ter Kamničanom pobegnili za dve točki (15:13). Tokrat je polminutni odmor vzel Sitar, igra njegove ekipe je bila spet boljša, pri izidu 24:20 pa je imela štiri zaključne žoge za zmago. Tri so krkaši ubranili, nato pa so naredili lastno napako, tako da so se starejši dečki Calcit Volleyballa veselili svoje prve zmage v letošnji sezoni.

  Z igro nikakor ne morem biti zadovoljen, predvsem me skrbi sprejem naših sprejemalcev in prostih igralcev ter konstantnost podaje. Mislim, da ko bo ekipa v popolni postavi, da bo tudi ta element stekel, saj se mi zdi, da je Urban Blaževič eden bolj nadarjenih podajalcev svojega letnika v Sloveniji. Na pripravljalnih tekmah se niso dogajale te stvari, zato je mogoče k temu botrovalo tudi drugačna postavitev, saj na treningu nikoli ne treniramo v taki postavi. Upam, da bomo ta element odbojkarske igre popravili že do naslednjega turnirja. Velja pa pohvaliti klop ter starše, ki so vseskozi navijali in spodbujali svoje soigralce, kar pomeni, da ekipa igra skupaj ter da so prava klapa, je bil končni komentar Jureta Sitarja.

  Za starejše dečke Calcit Volleyballa so na turnirju v Novem mestu igrali: Mark Uršič, Žiga Koncilija, Matic Lavtar, Nik Drnovšek, Brin Tomc, Matic Jordan, Vid Kališnik, Nal Sitar, Nik Mujanovič, Urban Blazevič, Nejc Kutnar in Ambrož Poljanšek.

  Turnir v Novem mestu:

  2. krog – nedelja, 20.11.2016 – ŠD Marof, Novo mesto – 09:00

  Krka

  : KEKOOprema Žužemberk

  2:1

  (17:25, 28:26, 15:09)

  KEKOOprema Žužemberk

  : Calcit Volleyball

  2:0

  (25:12, 25:23)

  Calcit Volleyball

  : Krka

  2:0

  (25:18, 25:23)

  Lestvica:

  1

  KEKOOprema Žužemberk

  6

  3

  1

  7

  2

  3,500

  210

  160

  1,313

  2

  Krka

  4

  2

  2

  4

  5

  0,800

  177

  190

  0,932

  3

  Calcit Volleyball

  2

  1

  1

  2

  2

  1,000

  85

  91

  0,934

  4

  SEP Mokronog

  0

  0

  2

  0

  4

  0,000

  69

  100

  0,690

   

   

   

  Komentarji