Boljši tudi od Mariborčanov

  Calcit Volleyball – Maribor  3:1 (18, -25, 23, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 305, sodnika: Dugar (Kanal) in Klinar (Žirovnica).

  Calcit Volleyball: Štalekar 5 , Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 6, Ratek 13, Okroglič 3, Vidmar 18, Brulec 1, Kotnik 8, Štembergar Zupan, Videčnik 11, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Maribor: Horvat 23, Mulec 4, Knuplež – libero, Mlakar, Pelemiš 11, Carletti 2, Vrabl – libero, Kvas, Košenina 1, Šoštarič, Uremovič 7, Virtič, Plesec 12. Trener: Matevž Kamnik.

  Kamniški odbojkarji so do tekme z Mariborčani izgubili le enkrat, na derbiju z ACH Volleyjem, zato pa na treh domačih tekmah še niso izgubili niza. Zelo dobro v letošnji sezoni igrajo tudi Mariborčani, ki so dvakrat izgubili, zato pa so premagali aktualne slovenske državne prvake in so na lestvici le štiri točke za vodilnima ekipama 1. DOL za moške.

  Domači trener Gašper Ribič je derbi z mariborsko ekipo, ki jo v letošnji sezoni vodi nekdanji slovenski reprezentant Matevž Kamnik, začel z Janom Brulcem, Primožem Vidmarjem, Domnom Kotnikom, Sašem Štalekarjem, Maticem Videčnikom, Timotejem Ratkom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Z asom Štalekarja so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, z novim asom, tokrat Ratka pa so prvič na tekmi gostom pobegnili za štiri točke (14:10). Niz je bil odločen po štirih zaporednih točkah kamniške ekipe, ki je povedla z 19:12. Visoko vodstvo ni uspavalo Ribičevih varovancev, ki so nadaljevali z učinkovito igro v napadu, vodstvo z 1:0 pa je potrdil Kotnik.

  V izenačenem drugem nizu se je v gostujoči ekipi razigral Tomaž Horvat, tudi italijanski podajalec Claudio Carletti je razigral tudi druge soigralce, vendar so bili domačini tisti, ki so prvi prišli do treh točk prednosti- Zasluge za to so pripadle Maticu Videčniku, ki je z dvema asoma poskrbel za vodstvo s 15:12, prednost treh točk pa so imeli Kamničani tudi ob drugem tehničnem odmoru. Toda z blokom Filipa Uremovića so se Mariborčani vrnili v igro, povedli 20:19, a so bili domačini tisti, ki so prvi prišli do dveh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Da to tega ni prišlo, sta bila v gostujoči ekipi zaslužna, izkušena Dejan Pelemiš in s svojo osmo točko v drugem nizu Horvat.

  Tretji niz se je začel po željah domače ekipe, ki je povedla 4:0, vodila je tudi s 6:2, vendar so z asom Horvata Mariborčani na osmi točki izid že izenačili. V izenačenem nadaljevanju niza sta si obe ekipi po enkrat priigrali tri točke prednosti, kot zadnji gostje, ki so s točko Vasje Plesca vodili z 19:16, a so se Kamničani z blokoma Žana Novljana vrnili v igro ter s petimi zaporednimi točkami povedli z 21:19. Pelemiš je z uspešnim napadom v končnici niza še ubranil prvo zaključno žogo Ribičevih varovancev, nato pa jim je z lastno napako omogočil vodstvo z 2:1 v nizih.

  V četrtem nizu so bili Mariborčani tisti, ki so povedli s 4:0, za preobrat pa je poskrbel Ratek, ki je s tremi zaporednimi uspešnimi napadi na sedmi točki izid izenačil. Gostje so še vodili z 10:9, vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Z asom Jureta Okrogliča in blokom Jana Brulca so jim Kamničani pobegnili za štiri točke (20:16), po bloku Matica Videčnika in vodstvu Calcit Volleyballa s 23:17 pa je bila tekma, ki se je končala s slabim servisom Pelemiša, praktično odločena.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Maribor ima dobro sestavljeno ekipo z dobrim organizatorjem igre, in dokler so držali sprejem, ni bilo preprosto. Na srečo smo na servisu in v napadu naredil manj lastnih napak, kar je bilo dovolj za zmago. Obe ekipama moram čestitati za prikazano igro, saj je bila tekma kakovostna, na koncu pa smo bili mi tisti, ki smo se veselili zmage. Danes smo bili nekoliko prikrajšani za kakšno menjavo, saj ni bilo Jureta Laknerja, Sašo Štalekar pa ima težave s koleni, zato je igral le v prvem nizu. Kljub temu smo zdržali, svoje je prispeval tudi Jure Okroglič, ki je v igro vstopil v tretjem nizu.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

   

  Komentarji