Zakaj nosi številko 13?

  Kako doživljaš uspehe svojega kluba? In kako neuspehe?

  Veliko bolj pri srcu so mi uspehi, ki sem jih bil tudi sam deležen. S ponosom. So nekakšno potrdilo/backup o dobrem treniranju. Neuspehi so vedno grenkega priokusa, vendar so sestavni del vsakega športnika, tako da je treba na to čimprej pozabiti in iti naprej.

  Kdaj si začutil ljubezen do odbojke in kdaj je bilo jasno, da si talent? Kako se je začela tvoja športna kariera in kako si prišel v OK Kamnik?

  Talent? O tem bi se dalo razpravljati. H končnemu uspehu v večini pripomore trda volja in treningi. Talent je samo dobra začetna motivacija, ko v rosnih letih malo izstopaš pred ostalimi.
  Sošolec me je povabil na trening in že po nekaj dneh sem videl, da je to šport, ki mi je zelo všeč. Kot prvi in trenutno edini, pa je bil to ravno klub OK Calcit.

  Če ne bi igral odbojke, kateri šport bi izbral? S katerim športom se še rad ukvarjaš?

  Trenutno se težko odločim, kateri šport bi treniral. Pri rosnih letih sem bil uspešen v atletiki, vendar ekipni športi imajo neko posebno vrednost. V prostem času rad kolesarim in hodim v hribe.

  Ali je pomembno, katero številko na dresu nosiš?

  Če to številko vsako leto zamenjaš potem ni nič pomembno. Če pa imaš isto številko že od malega, pa se na njo kar močno navežeš in je nočeš zamenjati. V mojem primeru je to št. 13 in mislim, da jo samo eno sezono nisem nosil. Zakaj ravno št. 13? No, to sem pa žal pozabil. Ha, ha … Mogoče sem ravno pri 13-tih letih začel trenirati (tudi tega podatka ne poznam čisto točno) oz. je bila št. 3 že zasedena in sem se odločil za št. 13, ki najbolj spominja na letnico rojstva, torej 93.  Za bolj vraževerne pa predstavlja nesrečo za nasprotnika. Ha, ha 🙂

  Kam se najraje odpraviš na dopust? Kakšen bi bil tvoj sanjski dopust, če bi imel neomejena finančna sredstva in s kom bi ga preživel?

  Mislim, da finančna sredstva niso tak problem, bolj problematičen je čas, ki ga imamo na voljo. Smo zelo omejeni in če se poleg športa še redno izobražuješ,  imaš med poletjem še kakšne študijske obveznosti.

  Zelo rad potujem, zato bi se odpravil v kakšne eksotične kraje, predvsem pa bi jih poskusil obiskati čim več. Zelo si želim enkrat raziskati Machu Picchu in Himalajo in to z osebo/osebami, ki so mi pri srcu.

  Kako usklajuješ športno kariero s formalnim izobraževanjem? Že kaj razmišljaš, kaj boš počel, ko boš prenehal igrati odbojko? Kje se vidiš čez 15 let? Kaj si želiš postati, ko boš velik? Kakšne so tvoje želje za prihodnost?

  Za enkrat gre vse točno po načrtu. Obe imata enako prioriteto oz. študij še nekoliko višjo. Pri odbojki imajo samo redki zadovoljivo plačo, zato je študij izrednega pomena. Želim si, da bom srečen v življenju in imel službo, ki jo bom z veseljem opravljal. Kaj točno bom delal, še ne vem, vendar najverjenteje bo to znanstveno področje, smer jedrska fizika.

  Kakšen si kot osebnost? Kaj je po tvojem mnenju tvoja najlepša lastnost in katera največja slabost?

  To bi me pa lažje kdo drug opisal kot sam sebe. Rad pomagam oz. za osebe, ki mi veliko pomenijo, bi res naredil vse. Mogoče prav to, da sem običajno preveč naiven in se na koncu opečem.

  Kako bi se opisal v petih besedah?

  Lep, urejen, negovan. Haha J Ne vem, skrben, sočuten, prijazen, deloven, trmast (v dobrem smislu).

  Glede na to, da si vrhunski športnik ali moraš strogo paziti na prehrano? Je kakšna jed, ki je v tvojem jedilniku, zaradi športne kariere, strogo prepovedana? Čemu se nikakor ne bi mogel odpovedati?

  Paziš v mejah normale. Ravno vsak dan se ne nažiraš s hitro hrano, ampak na vsake toliko časa pa ti zadiši. Mesu se ne bi mogel odpovedat.

  Katera tekma ti je najbolj ostala v spominu in zakaj?

  Finale pokala, seveda. Osvojena prva zlata medalja v celotni karieri.

   

   Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji