Na pokalu Kamnika tudi ACH Volley

  Trener Calcita Volleyballa Gašper Ribič je zadovoljen s trenutnim potekom priprav. Poškodb ni, marljivost igralcev je na visoki ravni, še vedno pa se trenira dvakrat dnevno. V dopoldanskem času največ z Daliborjem Todorovićem, ki v klubu skrbi za kondicijsko pripravo, popoldne pa so v rokah Ribiča.

  Ker je večina igralcev študentov, bomo v septembru skušali čim več trenirati tudi dopoldne ter dvorano kombinirati s fitnesom. V oktobru bomo prešli na ritem, da bodo treningi v glavnem popoldne, saj bodo že imeli obveznosti na fakultetah. Trenutno je le Klemen Hribar tisti, ki lahko trenira le popoldne. Sicer pa smo v avgustu na dopoldanskih treningih veliko kombinirali dvorano in fitnes, v septembru bo dopoldne večji poudarek na fitnesu, vendar upam, da nam bo uspelo vsaj dvakrat tedensko trenirati tudi v dvorani, je trenutni potek priprav opisal novi trener moške ekipe Calcita, ki je z žensko ekipo v treh letih osvojil dva naslova državnih prvakinj, dva srednjeevropska naslova in enkrat pokalni naslov.

  Za zdaj na treningih manjka le Jure Okroglič, ki je, tako kot Aleš Hribar, pomočnik Gašperja Ribiča, na mladinskem evropskem prvenstvu v Plovdivu, kjer slovenskim odbojkarjem za zdaj ne gre najbolje, saj so po nesrečnem porazu z Nemčijo v uvodnem krogu praznih rok ostali tudi na tekmah proti Bolgariji in Ukrajini.

  Vsi drugi, na katere računamo v novi sezoni, so ves čas z nami, občasno pa se nam pridružijo tudi igralci iz druge ekipe. Tako je bil zadnji teden z nami Timotej Ratek, nekajkrat tudi Marko Merkun, tako da treningih že lahko igramo šest na šest. Drugih novincev ni, še vedno iščemo na mestu korektorja, kjer še nismo našli ničesar primernega.

  Kamničani za zdaj pripravljalnih tekem, če ne štejemo trening tekme s Kranjčani, še niso imeli, tako da bo sobotni turnir njihova prva letošnja prava preizkušnja. Za uvod v turnir bodo igrali z aktualnimi državnimi prvaki, nato se bodo Ljubljančani pomerili s Triglavom, za konec pa bo na sporedu še kamniško-kranjski obračun.

  Sicer pa kamniške odbojkarje tudi v letošnji sezoni čaka tekmovanje v srednjeevropski ligi, ki bo potekala na podoben način kot lani. Po štirih turnirjih bo o naslovu odločal zaključni turnir najboljše četverice po rednem delu tekmovanja. Calcitovci bodo svoj prvi turnir imeli od 13. do 15. oktobra v Pliberku. Prvi dan turnirja bodo igrali z domačo Posojilnico Dobom, že naslednji dan pa s slovaškim Spartakom iz Myjave. Kar na dveh turnirjih bodo domačini. Če ne bo prišlo do sprememb urnika tekmovanja, bodo prvič gostitelji od 26. do 28. decembra, nasprotnika bosta madžarski Vegyvesz Kazincbarcika in Mladost iz Kaštele, drugič pa od 13. do 15. februarja, ko bodo igrali z Innsbruckom in Mladostjo Zagreb. Vmes jih od 13. do 15. januarja čaka še turnir v Ljubljani. Ob ACH Volleyju se bodo pomerili še s slovaško ekipo Bystrina SPU Nitra.

  Spored tekem na turnirju za pokal Kamnika

  Sobota, 10. september: Calcit Volleyball – ACH Volley (10.00), ACH Volley – Triglav Kranj (12.00), Calcit Volleyball – Triglav Kranj (14.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji