Pred novo sezono tudi na Rogli

  Varovanke Tanje Božinović, ki so v minuli sezoni navduševale s svojimi predstavami v drugoligaški konkurenci, so s pripravami začele natančno dva meseca pred prvo letošnjo uradno tekmo, ko bodo v kamniški športni dvorani v prvem krogu državnega prvenstva gostile Awuawatt Žirovnico. Druga ženska liga bo v novi sezoni razširjena za dve ekipi, tako da je pred mladimi kamniškimi odbojkaricami naporno tekmovanje, na katerega se želijo čim bolje pripraviti.

  Po 17 dnevih priprav v Kamniku, smo se za šest dni preselili ne Roglo, kjer treniramo dvakrat dnevno v resnično vrhunskih pogojih. Dekleta so izredno motivirane, veliko pa jim pomeni tudi to, da so na Rogli na pripravah tudi številni drugi športniki iz Rusije, Italije, Hrvaške in seveda Slovenije, je Božinovićeva zelo zadovoljna s trenutnim potekom priprav.

  V lanski sezoni so bile mlade Calcitovke eno najprijetnejših presenečenj v 2. DOL – zahod, saj so imele močno pomlajeno ekipo, ki ji ni manjkalo veliko, da bi tekmovanje končala na tretjem mestu. Toda tudi s četrtim so presegla pričakovanja, s podobnimi načrti pa bodo krenile tudi v novo sezono, vendar v nekoliko spremenjeni zasedbi. Zaradi šolskih obveznosti sta ekipo zapustili obe organizatorki igre, Tjaša Gadža in Ana Pibernik, ki ju bosta nadomestili kar igralki iz kamniške odbojkarske šole, Lana Žužek in Patricija Porovne Černe, ki bo tako spet igrala na svojem nekdanjem igralnem mestu. Z igranjem odbojke sta žal prenehali tudi Veronika Beznik in Lana Mujanović, drugi ekipi Calcita Volleyballa pa se je pridružila še mlada in nadarjena Meta Ahačič, še ena igralka iz domače šole odbojke.

  Pričakujemo še eno okrepitev, saj se nam bo iz Srbije, iz OK Jagodina, pridružila Katarina Stanković, ki se bo z družino preselila v Kamnik. Trenutno smo še v procesu pridobivanja potrebne dokumentacije, je še dejala Božinovićeva, trenerka nadarjenih kamniških odbojkaric, ki bodo domače tekme igrale v kamniški športni dvorani.

   

  Komentarji