Zagotovili so si drugo mesto

  Fužinar Metal – Calcit Volleyball 0:3 (-20, -25, -19)

  Ravne – Dvorana OŠ Prežihovega Voranca. 60 gledalcev. Sodnika: Miklošič in Suljkanovič (oba Maribor).
  Fužinar Metal: Čuk – libero, M. Jež 2, Lednik, Šavc 3, Ciganovič 6, Mlakar, Nikolov 17, Valentan 5, Abraham 6, Libnik, Češnjaj, Stravnik 5. Trener: Bojan Mlakar
  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 1, T. Štern 19, Drobnič, Vidmar, Štemberger 7, Brus 9, Kvas, Stavbar 2, Kotnik 10, Ž. Štern 2, Brulec 1. Trener: Marko Brumen.

  Ravenski odbojkarji so se pred gostovanjem Calcit Volleyballa nadejali, da bodo Kamničani še pod vtisom sredinega nesrečnega poraza v Ljubljani, vendar njihov trener Bojan Mlakar ni mogel računati na enega svojih najboljših napadalcev, sicer sprejemalcem Juretom Ježem. Na drugi strani je Marko Brumen lahko računal na vse svoje varovance, tekmo pa je začel v postavi Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Boris Brus, Jernej Stavbar, Tonček Štern in Klemen Hribar na mestu prostega igralca. V odsotnosti Jureta Ježa pa so Ravenčani tekmo začeli z Matijo Ježem, Sašo Ciganovičem, Samom Stravnikom, Denisom Valentanom, Rokom Abrahamom, Galinom Nikolovom in prostim igralcem Davidom Čukom. Odsotnost Jureta Ježa se je v uvodu prvega niza domačim odbojkarjem, še kako poznala, saj jim je v napadu manjkalo prodornosti, slabši so bili tudi na sprejemu. S točko Štembergar Zupana so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk, blok Kotnika pa jim je ob drugem prinesel že sedem točk prednosti. Takoj po drugem tehničnem odmoru so se domači odbojkarji gostom dvakrat še približali na tri točke zaostanka (14:17, 15:18), a so jih na koncu pokopale lastne napake. V prvem nizu so jih naredili deset.

  Drugi niz so bolje začeli Ravenčani, ki so povedli s 6:3. Marko Brumen, trener kamniške ekipe je namesto Andreja Štembergar Zupana v igro poslal Žigo Šterna, vendar so jim domačini s točko Stravnika pobegnili že za pet točk (8:13). Pred drugim tehničnim odmorom se je Brumen odločil še za menjavo na mesto podajalca in v igro poslal Tineta Kvasa, kar se jim je na koncu obrestovalo. Žiga Štern je na sedemnajsti točki poskrbel za tretje izenačenje v drugem nizu, po napaki Stravnika pa je Calcit Volleyball prvič v tem nizu povedel (22:21). Vendar so prvi do zaključne žoge prišli ravenski odbojkarji, kar je bila njihova edina, kajti z blokom Kotnika so do prve prišli tudi Kamničani. Prve niso izkoristili, zato pa je drugo izkoristil odlični Tonček Štern, ki je v drugem nizu dosegel kar osem točk.

  Na krilih zmage v drugem nizu so Kamničani začeli tretjega. Boris Brus je imel z dvema blokoma in dvema uspešnima napadoma največ zaslug za njihovo vodstvo s 6:1, nato pa z asom še za vodstvo z 12:4. V napadu je bil še naprej razpoložen Tonček Štern, toda kljub temu so se jim Ravenčani z blokom Nikolova približali na tri točke zaostanka (10:13). Zadnjič so se gostom na tri točke približali pri izidu 16:19, toda z zaporednima blokoma Stavbarja in Žana Novljana so gostje prišli do prednosti petih točk (21:16), kar jim je zadoščalo za zanesljivo zmago. Z izjemo sprejema, kjer so bili malenkost boljši ravenski odbojkarji, so bili vsi drugi statistični kazalci na strani Kamničanov, ki so predvsem prevladovali v bloku – dosegli so jih dvanajst, Ravenčani le štiri -, izpostaviti pa velja kar 68-odstotno učinkovitost Tončka Šterna v napadu.

  Z novimi tremi točkami so si odbojkarji Calcit Volleyballa, pred derbijem zadnjega kroga, ko bodo v Kamniku gostovali Kanalci, že zagotovili drugo mesto po rednem delu tekmovanja.


  Izjava po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyball: „Z izjemo drugega niza, ko smo si sami otežili položaj, smo zmagali dokaj prepričljivo. Na trenutke smo igrali premalo odločno. Edini, ki je res odstopal, je bil Tonček Štern, ki je zaključil praktično vse, tudi iz slačilnice, če je bilo treba, drugi igrali pa so imeli svoje dobre in slabe trenutke. Saj pravim, na koncu smo igrali z več samozavesti, začeli pa smo medlo. Domačinom se je poznalo, da ni igral Jure Jež.“

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji