Premagali še Ljubljano Volley

  V zadnjih sezonah je druga kamniška ekipa Calcit Volleyballa na gostovanjih pri Ljubljani Volley, kot po pravilu ostajala praznih rok. Zadnji dve sezoni so imeli tudi težave s sodniškimi odločitvami, na letošnjem gostovanju pa sojenje končno ni bilo v njihovo škodo. Ljubljančani, ki so v prvih sedmih krogih izgubili le dvakrat, so tekmo bolje začeli. Gostje so imeli težave na sprejemu, vendar so na servis Nejca Smrekarja pred končnico niza izid le izenačili. V napeti končnici je z asom niz odločil Timotej Ratek. V drugem nizu so bili kamniški odbojkarji ves čas boljši nasprotnik, temu primeren je bil tudi izid ob koncu niza, zato pa so bili v tretjem boljši Ljubljančani. Bolje so ga sicer začeli odbojkarji Calcita, ki so na servis Smrekarja povedli s 6:0, toda v nadaljevanju so pobudo prevzeli domačini, ki so bili tudi v četrtem nizu ves čas enakovredni gostom iz Kamnika. Do sredine niza je celo kazalo, da bo zmagovalca dvoboja odločal peti niz, nato pa so Kamničani le začeli igrati bolj zbrano, bolje so začeli blokirati in izvajati začetne udarce. Brata Grega in Timotej Ratek sta s svojimi servisi imela nemalo zaslug, da so pobegnili domači ekipi, v napadu pa je bil nezaustavljiv Žan Bezjak. Vse to je bilo dovolj še za osmo letošnjo zmago.

  „Odkar vodim drugo ekipo Calcita, proti Ljubljani Volley še nismo zmagali. V dvorani so nekoliko atipični pogoji, dvorana je nekoliko nižja, drugačna je svetloba za nameček pa je njihova ekipa takšna, da se nikoli ne preda. Začetek tekme ni bil najbolj obetaven, nekaj težav smo imeli tudi med samo tekmo, ko smo premalo igrali preko prvega tempa, toda v celoti gledano smo zasluženo prišli do novih treh točk,“ je osmo zmago svoje ekipe komentiral trener Kamničanov Gregor Hribar.

  Na gostovanju pri Ljubljani Volleyju so tekmo za Calcit Volleyball II začeli: Nejc Smrekar, Žan Bezjak, Gašper Hribar, Grega Ratek, Jan Pibernik, Jaka Klemenčič in na mestu prostega igralca Metod Golob. V nadaljevanju tekmo so priložnost dobili še Nejc Močnik, Timotej Ratek in Teo Podobnik.

   

  Izidi osmega kroga 3. DOL zahod

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_MZ/2014_3MZ_rezultati

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji