Iz Gradca z osvojenim nizom

  Pred dobrim tednom dni so Kamničanke Graz doma premagale s 4:0, tokrat pa so morale priznati premoč avstrijski ekipi, ki jo vodi slovenski trener Dušan Jesenko. Že v prvem nizu so imele slovenske podprvakinje težave z učinkovitostjo v napadu, saj so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za šest točk. Do konca niza so zahvaljujoč boljšemu servisu do končnice niza svoj zaostanek znižale za dve točki (19:21), v končnici pa so domačinkam prepustile le še točko.

  Začetek drugega niza je pripadel odbojkaricam Calcit Volleyja, ki so vodile vse do 21:19, vendar tokrat v končnici niso bile tako uspešne kot v prvem nizu, medtem ko so bile v tretjem ves čas boljše avstrijske odbojkarice, ki so vodile že z 21:13.

  Gregor Rozman je tekmo začel v postavi Amanda Peterson, Pia Blažič, Katja Mihalinec, Tina Grudina, Katja Mihevc, Eva Zatković in prosta igralka Maja Pahor, v tretjem nizu pa so priložnost dobile še Ana Zaplotnik, Helena Mijoč, v drugem in tretjem pa so igrale tudi Eva Pogačar, Manja Jerala in Leja Janežič, manjkala pa je kapetanka Urška Igličar, ki ima še vedno težave s hrbtom.

  Točke za Calcit Volley so dosegle: Grudina 13, Peterson 5, Mihevc 4, Blažič 10, Mihalinec 4, Zaplotnik 1, Zatković 4 in Mijoč 4.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matic Klanšek Velej


  Komentarji