Za začetek sezone z Braslovčami

  Slovenske državne prvakinje, ki so z združitvijo z UOK Vitalom svojo prvo ekipo preselile v Ljubljano, medtem ko vse druge selekcije ostajajo v Kamniku. Že s tega vidika bo za varovanke Gašperja Ribiča to drugačna sezona od dozdajšnjih sezon.

  Že na začetku sezone nam je bilo rečeno, da obstaja velika možnost, da se bomo preselile v Ljubljano, zato ta potrditev za nas ni bilo nobeno presenečenje. Znano nam je bilo, da moramo iti v Ljubljano zaradi financ, dvorane in drugih pogojev. Za zdaj se še privajamo na igranje v Tivoliju in če se ne motim tudi na Galjevici, toda glede na to, da smo že zdaj veliko trenirali v Tivoliju, s tem ne bi smele imeti težav. Zame in še nekatere bo razlika le v tem, da bomo morale zdaj večkrat iti v Ljubljano, prej pa so se igralke, ki so iz Ljubljane večkrat morale peljati v Kamnik, je o spremembi kraja igranja tekem in treningov Calcitov dejala njihova Petra Vrhovnik, ki so jo soigralke minuli petek izbrale za kapetanko ekipe.

  Druga novost v primerjavi z lansko sezono je tudi ta, da v letošnji sezoni državne prvakinje redno trenirajo dvakrat dnevno.

  V teh dveh mesecih smo se navadile tudi na to. Prišle smo že v ta ritem treningov in nam to ne predstavlja več večjih težav, zatrjuje odlična sprejemalka Calcitovk, ki jih v letošnji sezoni, za razliko od lanske, čaka izredno veliko število tekem. Ob domačem prvenstvu in pokalu, bodo igrale še v srednjeevropski ligi in seveda v ligi prvakinj.

  Predlani smo imele recimo prav tako zelo veliko tekem, lani jih je bilo manj, zdaj jih bo spet veliko. V ekipi se veselimo letošnje sezone, kajti do več tekem bo prišlo tudi zato, ker bomo igrale v ligi prvakinj, tu pa je potem še prenovljena verzija srednjeevropske lige. Vse to je za nas samo dobro, ker nam bo to prinašalo več kakovostnih tekem in več možnosti, da se bo ekipa uigrala. Do prve tekme v ligi prvakinj bomo imele tako dovolj tekem, da bomo lahko z večjo samozavestjo igrale proti poljskemu Sopotu.

  Calcitovke bodo v novo sezono krenile tudi v nekoliko drugačni zasedbi kot lani, saj v ekipi ni več Lane Ščuke, Mekane Barnes, Tamare Borko in Zale Kranjc, prišle pa so Brazilka Cecilia Aragao, Srbkinja Olivera Kostić, Tina Grudina, Kaja Turk in kot za zdaj zadnja reprezentantka Monika Potokar.

  Ekipa je zelo vesela, da sta prišli Cecilia in Olivera, ki sta povečali kakovost ekipe, tako kot tudi Monika, ki si želi igrati v ligi prvakinj, nadarjeni sta tudi Tina in Kaja. Mislim, da je vodstvo kluba zbralo dobro ekipo, z dobrim značajem igralk, med sabo se dobro razumemo in se veselimo skupnega igranja. Na treningih se odraža, da se ekipa dobro ujame, je o novinkah v ekipi dejala kapetanka Calcit Volleyballa.

  V prvem krogu bodo Calcitovke igrale z Braslovčami, s katerimi lani niso igrale. Tekma bo na sporedu v sredo zato, ker bodo od petka do nedelje igrale na turnirju v Stuttgartu, od 13. do 15. oktobra pa bodo gostile prvi turnir v srednjeevropski ligi. Na njem bosta igrali še madžarska ekipa Nyiregyhaza in dunajski SVS Post.

  Na vsako tekmo, ne glede na to, ali gre za državno prvenstvo ali evropsko tekmo, se pripravljamo z video analizo ali s preteklimi izkušnjami, tako da Braslovčanke za nas ne bodo neznanka. V tekmo bomo šle zagotovo brez podcenjevanja, z željo, da na uvodu sezone prikažemo čim boljšo igro, zatrjuje Vrhovnikova.

  Od lani v ekipi Braslovč ni več trenerja Zorana Jerončiča, ki je svoje mesto prepustil Slobodanu Nikoliću, novinka je tudi organizatorka igre Srbkinja Jelena Raković, ki je zapolnila vrzel po odhodu Zale Zbičajnik v Go Volley, prav tako ni več kadetske reprezentantke Ane Marije Vovk, ki je odšla v Novo KBM Branik ter Anja Jerman in Nina Turnšek, ki sta prenehali z igranjem. Na svoji zadnji preizkušnji pred začetkom prvenstva so s 3:1 premagale Celovec. Skupaj so odigrale osem tekem, njihov trener Slobodan Nikolić pa meni, da v svoji igri še imajo možnost za napredek. Nosilke igre so mladinske reprezentantke Nika Marković, Katja Mihalinec, Katja Mihevc in prosta igralka Špela Bedjanič. Ob seveda Rakovićevi.

  Druge tekme prvega kroga v 1. DOL za ženske bodo na sporedu v soboto. V Kopru bodo gostovale Šempetranke, povratnice v ligo, odbojkarice Zgornje Gorenjske bodo z dvema Američankama igrale proti Novi KBM Braniku, ki jih v letošnji sezoni vodi Sebastijan Škorc, v Hočah se bosta pomerili ekipi Formisa in UOK Vitala Ljubljane, v Puconcih pa bodo domače odbojkarice gostile GEN-I Volley.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORKI IGRE: Mojca Božič, Cecilia Aragao.
  SPREJEMALKE: Petra Vrhovnik, Kaja Turk, Monika Potokar.
  BLOKERKE: Elena Kučej, Tina Grudina, Maja Forštnarič.
  KOREKTORKE: Urška Igličar, Olivera Kostić, Klara Kregar.
  PROSTA IGRALKA: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar.
  TRENER: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Pari 1. kroga 1. DOL za ženske

  Sreda, 7. oktober: Calcit Volleyball – Braslovče (ŠD Tivoli, 18.00), sobota, 10. oktober: Luka Koper – Aliansa-Šempeter (OŠ Koper, 18.00), Kema Puconci – Braslovče (Zelena dvorana Puconci, 19.00), Zgornja Gorenjska – Nova KBM Branik (ŠD Stolom pod Stolom, 18.00), Formis – UOK Vital Ljubljana (VŠD Hoče, 19.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji