Za vrnitev samozavesti

  Trener Calcitovk Gašper Ribič je s svojim strokovnim vodstvom po porazu z Mariborčankami v finalu pokala Slovenije še nekaj časa analiziral vzroke za slabo igro. V polfinalu proti Koprčankam so njegove varovanke prva dva niza igrale dobro, v tretjem je prišlo do padca v igri, ki se je delno vlekel tudi v četrti niz, v finalu pa je bila njihova igra v prvih dveh nizih popolnoma neprepoznavna.

  Težko je reči, zakaj je prišlo do tako slabega začetka. Mariborčanke so prevladovale na servisu in sprejemu, elementoma, ki nam nista uspevala. Ta krč je trajal do tretjega niza, ko smo končno le začeli vsaj malo igrati. Marsikaj je lahko vzrok za našo slabo igro, od težav z Mojco Božič, ki ima poškodovano koleno, vendar so bili še drugi dejavniki. Morda bi morali tekmo začeti z drugačno postavo in se kot trener morda nisem najbolje odločil, zagotovo pa je, da nismo igrali, kot znamo. Ampak nič, morali bomo delati naprej in popraviti določene stvari. Tokrat je bil slab dan za nas, ni nam šlo in še tiste priložnosti, ki se nam je ponudila v tretjem nizu, nismo znali obrniti v svojo korist, se je sobotnega bolečega poraza z Branikom dotaknil Ribič.

  Aktualne državne prvakinje poraza še niso popolnoma prebolele, to ne gre čez noč, je to zdaj zanje že preteklost. Najboljše zdravilo za poraze so seveda zmage, česar se odbojkarice Calcita dobro zavedajo. Tudi v lanski sezoni so v pokalnem tekmovanju doživele razočaranje, saj so izpadle že v polfinalu, nato pa so se v državnem prvenstvu veselile prvega mesta. Jutrišnja tekma v Hočah bo zato zanje priložnost, da si vrnejo samozavest, kajti do konca rednega dela prvenstva jih čakajo še tri težke tekme. Najprej v soboto doma z Vitalom, potem pa še gostovanje v Mariboru, kjer bo že prva priložnost, da se bankirkam oddolžijo za poraz v finalu pokala in za konec rednega dela prvenstva še v Tivoliju z Novogoričankami, ki so jih v prvem delu prvenstva premagale.

  Že v Hočah bomo morali tekmo odigrati kot znamo, da pridemo v zmagovalni ritem. Verjamem, da bodo dekleta po tem porazu stresla svojo jezo in da bomo spet prikazali boljšo igro in to tekmo zmagali. Potem nas čaka že Vital, pred Mariborčankami tekma v ligi prvakinj z Novaro, tako da kaj veliko časa za počitek ni. Ne preostane nam drugega, kot da še naprej treniramo in skušamo biti s treninga v trening biti boljši, seveda to velja tudi za tekme. Priložnosti, da se Mariborčankam oddolžimo za poraz v finalu pokala, bo v letošnji sezoni že veliko. Vendar moramo predvsem mi igrati bolje, še vedno verjamem, da lahko premagamo Mariborčanke, če igramo svojo igro, se je trener odbojkaric Calcita že osredotočil na nadaljevanje sezone.

  Na drugih štirih tekmah 15. kroga bo najbolj zanimivo v Ljubljani in Žirovnici. Vitalovke bodo skušale po dveh porazih le priti do zmage, čeprav jim proti Koprčankam ne bo lahko, medtem ko bodo v Žirovnici Pucončanke iskale točke za obstanek v ligi. Toda na drugi strani bodo z istim ciljem v tekmo šle tudi mlade Gorenjke. Mariborčanke so v vlogi favoritinj proti Braslovčam, Novogoričanke pa proti Šemperankam.

  Pari 15. kroga 1. DOL ženske

  Sreda, 13. januar: Formis – Calcit Ljubljana (VŠD Hoče, 20:00), GEN-I Volley – Aliansa-Šempeter (Mestna dvorana Nova Gorica, 19:00), UOK Vital Ljubljana – Luka Koper (ŠD Galjevica, 19:00)), Zgornja Gorenjska – Kema Puconci (ŠD pod Stolom, 17:00), Nova KBM Branik – Braslovče (ŠD Lukna, 18:00).

  Lestvica

  1

  Nova KBM Branik

  41

  14

  0

  42

  3

  2

  Calcit Ljubljana

  37

  12

  2

  39

  9

  3

  GEN-I Volley

  32

  11

  3

  35

  20

  4

  Luka Koper

  29

  10

  4

  31

  17

  5

  UOK Vital Ljubljana

  23

  8

  6

  26

  23

  6

  Braslovče

  18

  6

  8

  23

  28

  7

  Kema Puconci

  9

  3

  11

  18

  35

  8

  Formis

  9

  2

  12

  13

  37

  9

  Zgornja Gorenjska

  6

  2

  12

  11

  37

  10

  Aliansa-Šempeter

  6

  2

  12

  9

  38

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji