Pokalni prvaki v Mursko Soboto

  Kamniški odbojkarji so po petnajstih letih v svoje vitrine spet prineslo pokalno lovoriko, ki so si jo glede na prikazano igro na zaključnem turnirju popolnoma zaslužili. Čeprav so prav vsi, ki so stopili na igrišče, zaslužijo pohvale za svojo igro, pristop, borbenost, so trije igralci vendarle nekoliko odstopali. Ob odličnem prostem igralcu Klemnu Hribarju sta bila to še organizator igre Jan Brulec in sprejemalec Žiga Štern, ki finalne tekme proti ACH Volleyju ni začel najbolje, predvsem na sprejemu, v nadaljevanju tekme pa ga v napadu ni bilo mogoče zaustaviti. Z 28 točkami v štirih nizih je bil nerešljiva uganka za ljubljanske odbojkarje, za nameček pa je njihove napade petkrat zaustavil še z blokom in bil zasluženo izbran za najboljšega igralca turnirja. Tako kot Brulec za najboljšega organizatorja igre, Hribar pa za prostega igralca.

  Dolgo smo čakali na takšno zmago. Sicer smo ACH Volley premagali že predlani v polfinalu pokala, ko smo nato izgubili s Salonitom, premagovali smo jih tudi v finalu končnice državnega prvenstva, nikoli pa nam ni uspelo osvojiti zlate medalje. Zdaj je končno napočil čas, da Ljubljančane vržemo s prestola, kar nam je uspelo. Presrečni smo lahko, da se je to zgodilo, starejši od bratov Štern ne skriva zadovoljstva po slavju v pokalnem tekmovanju. Vendar se zanj tekma ni začela najbolje, predvsem to velja za sprejem, kjer je bil na začetku nekoliko nezanesljiv. Toda to ga ni spravilo s tira, nasprotno …

  Tekmo smo na sprejemu začeli nekoliko slabše, predvsem to velja zame, je pa res, da so tudi ACH-jevci dobro pritiskali, ampak vseeno bi jih morali bolje sprejemati. S pomočjo Domna Kotnika in Klemna Hribarja smo se uspeli dvigniti na sprejemu, zato smo imeli tudi boljšo organizacijo napada, skratka, vse je steklo, kot je treba. Morda je bila to naša najboljša igra, ki smo jo v zadnjih letih prikazali v Kamniku, še zlasti to velja za četrti niz. Resnično je bila naša igra na visoki ravni.

  Žiga Štern in soigralci časa za slavje niso imeli veliko. Ritem tekem, ki je pred njimi, ne bo nič dosti manjši, kot je bil decembra. Po jutrišnjem gostovanju v Murski Soboti jih v soboto čaka tekma z Mariborčani v svoji dvorani, v sredo že prva tekma pokala challenge v Harkovu …

  Ne smemo si dovoliti, da gremo v tekmo, kot da bo zmaga prišla sama od sebe, ker smo zdaj pokalni prvaki. Vanjo moramo iti kot v vsako drugo, hkrati pa se zavedamo, da je najpomembnejši del sezone šele pred nami. Prvi cilj v državnem prvenstvu je bolj ali manj že izpolnjen, saj po prvem delu slabši kot drugi skorajda ne moremo biti, zato moramo ostati zbrani do konca, odločalo pa se bo tako ali tako v končnici.

  V 15. krogu bo ranjeni ACH Volley gostoval v Kranju, in če vemo, da jih je Triglav v prvem delu presenetil v Tivoliju, Ljubljančanom po bolečem porazu v finalu pokala Slovenije ne bo lahko. Krka, ki še ima teoretične možnosti, da se uvrsti v modro skupino, bo igrala s SIP Šempetrom, ki bo prvič v sezoni igral z Davidom Kumrom, ki je posojen s strani ACH Volleyja in Gašperjem Vrhuncem, ki se je vrnil s študija v tujini. Mariborčani računajo na zanesljivi tri točke v dvoboju z Ravenčani, podobno razmišljajo tudi v taboru Salonita, toda ne Ravenčani ne Žirovničani se zagotovo ne bodo predali že pred tekmo.

  Pari 15. kroga 1. DOL moški

  Sreda, 13. januar: Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball (dvorana OŠ I, 20:00), Krka – SIP Šempeter (dvorana Marof, 20:00), Maribor – Fužinar Metal Ravne (ŠD Tabor, 20:00), Triglav Kranj – ACH Volley (ŠD Planina, 19:00), National Žirovnica – Salonit Anhovo (ŠD pod Stolom, 19:00).

  Lestvica:

  1

  ACH Volley

  38

  13

  1

  41

  10

  2

  Calcit Volleyball

  37

  12

  2

  39

  10

  3

  Panvita Pomgrad

  26

  9

  5

  33

  21

  4

  Maribor

  25

  8

  6

  30

  24

  5

  Triglav Kranj

  24

  8

  6

  27

  26

  6

  Salonit Anhovo

  20

  8

  6

  28

  26

  7

  Krka

  16

  5

  10

  23

  35

  8

  SIP Šempeter

  13

  4

  10

  20

  33

  9

  National Žirovnica

  9

  3

  11

  12

  37

  10

  Fužinar Metal

  5

  1

  14

  11

  42

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji