Za številko ena v končnici

  Po dveh težkih tekmah na zaključnem turnirju v srednjeevropski ligi so Kamničani v sredo zbrali dovolj moči, da so proti neugodnim Mariborčanom prišli do novih treh točk. Njihov podvig je še toliko večji, ker so v petek in soboto skupaj odigrali deset nizov proti dvema zelo močnima ekipama.

  V Mariboru z igro nismo ravno blesteli, igrali smo povprečno, ampak dejstvo je, da je bolj ali manj celotna ekipa utrujena, za nameček pa imamo zdaj še težave s poškodbami. Tako Matic Videčnik, moj brat Žiga in Domen Kotnik sploh niso igrali, pa še kaj bi se lahko našlo, je o sredini zmagi v dvorani Tabor dejal Tonček Štern, ki je bil z Janom Brulcem najbolj obremenjen igralec kamniške ekipe minuli konec tedna. Kljub temu je bil odlični korektor Calcita Volleyballa s kapetanom Andrejem Štembergar Zupanom najbolj učinkovit igralec Kamničanov tudi v mariborski dvorani Tabor.

  Toda preden se dotaknemo sobotne tekme z ACH Volleyjem v dvorani Tivoli, je prav, da nekaj besed spregovorimo še o zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Čeprav se je pokazala priložnost še za kaj več, so Kamničani na koncu lahko zadovoljni s tretjim mestom, resda z nekoliko grenkim priokusom.

  Zavedali smo se, da je Innsbruck v vlogi favorita, vendar smo v tekmo šli z zavestjo, da se jih da presenetiti. Skušali smo čim bolj pritiskati s servisi, saj je drugače proti njim težko igrati in od tu tudi veliko število lastnih napak, ampak po prvem nizu smo videli, da se z njimi da igrati. Motivacije nam tako ali tako manjkalo, videli smo, da lahko igramo tudi proti ekipi, ki že vrsto let igra v ligi prvakov. Na žalost se nam na koncu ni izšlo v tie-breaku, se je mlajši od bratov Štern dotaknil petkove tekme z Innsbruckom.

  Kar varovancem Marka Brumna ni uspelo proti avstrijskemu državnemu prvaku, jim je proti podprvakom.

  Vsekakor je bolje biti tretji, kot četrti. Če nič drugega, imamo zdaj na zaključni turnir vsaj medalje. Tudi Dobljani so dan prej igrali pet nizov, vendar so imeli nekaj ur več za regeneracijo, sicer pa se nam je poklopilo in smo prišli do tretjega mesta.

  Kamničanom se mora poklopiti še v soboto, da še tretjič v letošnji sezoni premagajo Ljubljančane in končnico državnega prvenstva začnejo s prvega mesta. Da je ACH Volley v letošnji sezoni premagljiv, so ne nazadnje dokazali v finalu pokala Slovenije in potem na prvi tekmi modre skupine.

  Vsi upamo na to, vendar zaradi našega trenutnega zdravstvenega stanja v ekipi nisem popolnoma prepričan o tem, saj je veliko poškodb. Ampak do sobotne tekme je še en dan, morda se nam kdo od igralcev, ki v sredo v Mariboru niso igrali, lahko priključi. Sicer pa je ACH dejansko premagljiv, imajo sicer prednost na mestu blokerjev, na drugih igralnih mestih se z njimi lahko primerjavo. Res pa je, da smo jih letos premagali le v svoji dvorani, v Ljubljani še nismo in morda bomo zdaj naredili nov mejnik. Vsekakor bi bilo dobro začeti končnico s prvega mesta, kjer pa se bo vse skupaj začelo znova. Mislim pa, da bi nam prvo mesto prišlo prav, saj doma igramo bolje, tako da bi v morebitnem finalu končnice imeli prednost domačega igrišča, je še dejal 21-letni Bistričan, ki tretjo sezono nosi dres Calcita Volleyballa.

  Ob derbiju v Ljubljani bosta v devetem krogu modre skupine na sporedu še dve tekmi. V Murski Soboti se bo odločalo o tretjem mestu, v Kranju pa o petem.

  Pari 9. kroga v 1. DOL za moške – modra skupina

  Sobota, 19. marec: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00), Panvita Pomgrad – Maribor (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 19:00), Triglav Kranj – Salonit Anhovo (ŠD Planina, 20:00).

  Lestvica:

  1

  Calcit Volleyball

  27

  7

  1

  21

  10

  2

  ACH Volley

  26

  6

  1

  19

  8

  3

  Panvita Pomgrad

  17

  3

  5

  14

  16

  4

  Maribor

  14

  4

  4

  16

  18

  5

  Salonit Anhovo

  8

  2

  5

  11

  17

  6

  Triglav Kranj

  7

  1

  7

  9

  21

   Napisal:: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji