Nov zrelostni izpit za prvakinje

  Na zaključnem turnirju srednjeevropske lige Igličarjeva ni vstopila na igrišče, toda v sredo je trener Gašper Ribič odpočil Olivero Kostić, občasna slovenska reprezentantka pa je ponujeno priložnost zagrabila z obema rokama. Dodatni motiv je bil morda tudi v tem, da je včeraj praznovala svoj 21. rojstni dan.

  Takrat, ko igram, moram dokazati, da si zaslužim priložnost. Sicer pa je konkurenca vedno dobrodošla, lani sem si večkrat želela, da bi imela ob sebi še kakšno igralko, letos jo imam, kar je dobro, saj le tako lahko igralsko napredujem. In od Olivere se da kaj naučiti, meni Igličarjeva.

  Po porazu v finalu pokala v kamniški športni dvorani odbojkarice Calcita igrajo vedno bolje, vsaj za zdaj zanje velja, da so se iz poraza nekaj naučile.

  Včasih je bolje, če že na začetku ali sredi sezone naletiš na grenko izkušnjo, kot smo nanjo naletele v finalu pokala. Morda je celo bolje, da se je to zgodilo, kajti po zmagi v pokalu bi nam morda želja po uspehu nekoliko usahnila, tako pa smo dobile le še motiv več. Tako ali tako je najbolj pomembno državno prvenstvo, in če se je že moralo zalomiti, je bolje, da se nam je v pokalu. Vsaka stvar je za kaj dobrega, kdo ve, če ne bi izgubile v pokalu, bi morda proti Mariborčankam izgubile v polfinalu srednjeevropske lige.

  Tako pa so si calcitovke z zmago v polfinalu srednjeevropske lige priborile še prvo mesto v modri skupini.

  Videti je, da formo načrtujemo za konec sezone in samo želimo si lahko, da bi šle v tem ritmu do konca. Vsekakor je bila ta zmaga dobrodošla za spodbudo in dvig samozavesti.

  Varovanke Gašperja Ribiča si zaslužijo pohvale tudi za že omenjeno sredino zmago proti Koprčankam, saj so do nje prišle na prepričljiv način in po kakovostni igri. Na začetku sezone so imele na takšnih tekmah kar nekajkrat težave, v zadnjem času ne več.

  Med sezono smo se naučile, da je treba vsako tekmo igrati enako resno, da mora biti pristop pravi in to ne glede na to, kdo je na drugi strani mreže. Tokrat sva priložnost dobili s Kajo Turk, morda bi še katera od igralk, če bi bila zdrava, s katero sva želeli igrati čim bolje in narediti tisto, kar se je od naju pričakovalo. Nekaj podobnega bomo morale narediti tudi v Braslovčah, kjer bo nekoliko težje, saj ne bomo igrale doma, Braslovčanke pa so v svoji dvorani lahko zelo nevarne. Vendar se zavedamo, da nam le zmaga prinaša prvo mesto v končnici državnega prvenstva in morda bo to za nas še zadnji zrelostni test, da dokažemo, da smo najboljše v tem delu sezone in ostanemo na prvem mestu v modri skupini, je še dodala Igličarjeva.

  Ob tekmi v Braslovčah bo v zadnjem krogu modre skupine na sporedu le še tekma v Novi Gorici, kje bo gostovala Nova KBM Branik, saj so Koprčanke in vitalovke svojo tekmo že odigrale. S 3:1 je zmagala Luka Koper.

  Pari 10. kroga v 1. DOL za ženske – modra skupina

  Sobota, 19. marec: Braslovče – Calcit Volleyball (OŠ Braslovče, 19:00), GEN-I Volley – Nova KBM Branik (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00); že odigrano: Luka Koper – UOK Vital Ljubljana 3:1 (15, 21, -14, 22).

  Lestvica:

  1

  Calcit Volleyball

  33

  9

  0

  27

  6

  2

  Nova KBM Branik

  32

  7

  2

  24

  6

  3

  GEN-I Volley

  20

  5

  4

  17

  17

  4

  Luka Koper

  13

  3

  7

  10

  22

  5

  UOK Vital Ljubljana

  9

  2

  8

  12

  27

  6

  Braslovče

  7

  2

  7

  11

  23

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji