V mali odbojki do polfinala

  Mladi Kamničani so v drugem krogu državnega prvenstva na turnirju v Stranjah izgubili odločilno tekmo za uvrstitev v tretji krog, tako da so svojo pot proti polfinalnim turnirjem morali iskati v repasažih. Na dveh so osvojili prvo mesto, prvi pa so bili tudi na zadnjem, ki so ga priredili v dvorani OŠ Stranje.

  Prvo tekmo na turnirju proti Šempetru so Kamničani začeli v postavi: Mujanovič, Kirn, Drnovšek in Okorn, ki so uvodni niz začeli zanesljivo, si kmalu nabrali dovolj veliko prednost, da so niz dokaj gladko dobili z rezultatom 25:18. Drugi niz so calcitovci začeli v postavi: Lavtar, Koncilija, Krt in Blaževič. Do rezultata 10:8 so še vodili igralci iz Šempetra, nato pa je trener Sitar zamenjal danes nerazpoloženega Blaževiča s Frecetom in nato je na igrišču igrala bolj kot ne samo še ena ekipa – kamniška, ki je niz tudi gladko osvojila z rezultatom 25:15. 

  V tekmi zmagovalcev so se Kamničani pomerili z ekipo iz Braslovč, ki so v svoji prvi tekmi premagali Go Volley. Kamničani so povedli 11:7, nato pa nikakor niso mogli zaključiti napada, kar je gostom prineslo prednost treh točk (14:11). Po minuti odmora Sitarja so Kamničani zaigrali bolje, pri 14. točki že ulovili Braslovčane, nato pa sta se ekipi do izida 23:23 menjavali v vodstvu. Na koncu je odločala boljša dnevna forma kamniške ekipe, saj je niz z blokom za zmago 25:23 zaključil Kirn.

  Drugi niz sta obe ekipi odigrali z drugima postavama, trener domače ekipe je dal priložnost čisto vsem igralcem, kajti drugi niz so calcitovci predvsem po zaslugi malega števila lastnih napak dobili 25:9.

  Fantje so danes igrali zelo dobro, prav vsi so prikazali odlično igro in z eno svojih najboljših predstav so se zasluženo uvrstili v polfinale državnega prvenstva, je bil z igro svojih varovancev zadovoljen trener Jure Sitar.

  Za Calcit Volleyballa so nastopili: Luka Kirn, Matic Lavtar, Nik Drnovšek, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Luka Blaževič, Žiga Koncilija, Aleks Bogataj, Timotej Krt, Gregor Frece, Enej Sladič in Matevž Šarec.

  Komentarji