Za prvo mesto v končnici

  V minulem krogu so bili kamniški odbojkarji pri vodstvu z 18:13 v četrtem nizu že na pragu zmage s 3:1 v nizih, vendar so se odbojkarji Salonita vrnili v igro, v tie-breaku pa so varovanci Gašperja Ribiča le strli njihov odpor in se veselili minimalne zmage.

  Naš prvi cilj v modri skupini je bil, da osvojimo najmanj drugo mesto. Ta cilj smo tudi dosegli, čeprav smo dve tekmi dobili šele v tie-breaku. V zadnjem času nekoliko preveč nihamo v svoji igri, še proti Triglavu, v tretjem krogu, smo odigrali vrhunsko, tekmo gladko dobili, v soboto pa smo imeli proti Kanalcem praktično dobljeno tekmo s 3:1. Toda po zaslugi lastnih neumnosti smo goste vrnili v igro in še dobro, da smo v tie-beaku spet zaigrali, kot znamo. Škoda za izgubljeno točko, saj bi bili zdaj na lestvici, izenačeni z ACH Volleyjem, toda po drugi strani nam na zadnji tekmi modre skupine prvo mesto prinaša že kakršnakoli zmaga, je po sobotni zmagi nad Salonitom dejal Jan Brulec, organizator igre kamniške ekipe, ki je pred derbijem z Ljubljančani opozoril: Ne sme se nam zgoditi, da pademo v črno luknjo, ko v nekaj trenutkih zapravimo visoko prednost, prejmemo preveč zaporednih točk v seriji, kar se nam je zgodilo v četrtem nizu dvoboja s Salonitom. Tega si proti ACH Volleyju preprosto ne bomo smeli dovoliti.

  V letošnji sezoni so aktualni državni prvaki že trikrat premagali Kamničane. Najbolj boleč je bil poraz v drugi tekmi rednega dela sezone, ko so le v drugem nizu nudili dostojen odpor Ljubljančanom, zato pa so bili na prvem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni v Tivoliju zelo blizu zmage. V začetku leta je ACH Volley calcitovce premagal tudi na turnirju srednjeevropske lige v dvorani Stožice.

  Če želiš premagati Ljubljančane, moraš vso tekmo igrati praktično brez napak, na visoki ravni, kajti, če si dovoliš najmanjši v igri, to hitro izkoristijo, pobegnejo za tri, štiri točke in potem se je težko vrniti v igro. To, da je ACH v soboto izgubili v Kranju, ne pomeni veliko, saj so igrali brez Žige Šterna. O njihovi dobri formi veliko pove podatek, da je v ligi prvakov premagal Modeno. Konec tedna bo ACH igral na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, kar je verjetno njegov prvi cilj v tem trenutku, ampak mislim, da nam to ne bo prav nič olajšalo poti do morebitne zmage, meni Brulec, ki tudi v letošnji sezoni dokazuje, da sodi med najboljše slovenske organizatorje igre.

  Kamničani so v Tivoliju običajno vedno igrali dobro, res je, da so na koncu vedno morali priznati premoč domači ekipi, toda … Res je, v Tivoliju običajno igramo dobro, pomembno bo, da bomo držali visoko raven igre z malo napakami, in če nam bo to uspelo, bo tekma napeta do konca.

  Seveda pa branilci pokalnega naslova počasi že razmišljajo o zaključnem turnirju pokala Slovenije, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna v Kranju.

  Sicer nam je prioriteta ACH, toda z enim očesom vendarle pogledujemo tudi proti Kranju, kar bo naš prvi vrhunec sezone. V polfinalu se nam obeta izredno težka tekma proti Triglavu, ki je v svoji dvorani premagal ACH, kar samo govori o njegovi moči. Želim si le, da ne bo več poškodb v naši ekipi in da se bodo nekateri vrnili. Žal na Jureta Okrogliča do konca sezone verjetno ne bomo mogli več računati, upam pa, da bo to uspelo vsaj Primožu Vidmarju, da bi tudi na mestu sprejemalcev imeli eno menjavo, se je Brulec na kratko dotaknil še kranjskega zaključnega turnirja pokala Slovenije.

  Na drugih dveh tekmah zadnjega kroga modre skupine bosta padli odločitvi o tretjem in petem mestu. Za zdaj so v boljšem položaju od Mariborčanov, ki so trenutno četrti, Kranjčani, v boju za peto mesto pa Kanalci. Medtem ko si odbojkarji Triglava lahko privoščijo tudi poraz z 2:3 in bodo ohranili tretje mesto, morajo Kanalci v vsakem primeru premagati Hočani, če želijo modro skupino končati kot peti.

  Pari 6. kroga modre skupine v 1. DOL za moške

  Sreda, 8. marec: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00), Triglav Kranj – Maribor (ŠDPlanina 1930), Salonit Anhovo – Hoče (ŠD Kanal, 19:00).

  Komentarji