V končnico z drugega mesta

  ACH Volley – Calcit Volleyball  3:0 (21, 23, 20)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Miklošič (Maribor).

  ACH Volley: Flajs, Kozamernik 6, Kovačič – libero 1, Purić 3, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 13, Pokeršnik 11, Buculjević 4, Armenakis 13. Trener: Zoran Kedačič.

  Calcit Volleyball: Štalekar 2, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Vidmar, Pereira 14, Brulec 1, Lakner, Kotnik 15, Štembergar Zupan 8, Videčnik 6, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Po porazu ACH Volleyja v Kranju je bila razlika med ljubljanskimi in kamniški odbojkarji v njihovi zadnji tekmi modre skupine le točka, tako da je kakršnakoli zmaga eni od ekip prinašala najboljše izhodišče v končnici. V dozdajšnjih treh medsebojnih tekmah v letošnji sezoni so vedno zmage veselili aktualni državni prvaki, ki so bili boljši tudi v odločilni tekmi za prvo mesto v modri skupini, s tem pa so si zagotovili najboljše izhodišče v končnici.

  Domači odbojkarji so v prvem nizu do odločilne prednosti prišli že po prvem tehničnem odmoru, na katerega so odšli s prednostjo štirih točk, po dveh zaporednih točkah Apostolosa Armenakisa pa je bilo že 10:4. Gostje so imeli težave s servisi Jana Kozamernika, ki je šestkrat zaporedoma izvajala začetni udarec. Do drugega tehničnega odmora so se Kamničani domačinom z asom Matica Videčnika približali le na dve točki zaostanka (13:15), dve točki pa so zaostajali še pri izidu 18:20, ko je bil v napadu uspešen Maxson Guilherme Pereira. Toda po bloku Kozamernika je bilo spet zanesljivih 22:18 za ACH Volley, ki prednosti do konca niza, ki ga je končal Žiga Štern, ni več izpustil iz rok.

  V drugem nizu je domači trener Zoran Kedačič že pred prvim tehničnim odmorom k sebi poklical svoje varovance, kajti Kamničani so na servis Andreja Štembergar Zupana in bloku Pereire zaostanek dveh točk spremenili v vodstvo 5:3. S tremi zaporednimi točkami so Ljubljančan izid na osmi točki izenačili, ob drugem tehničnem odmoru pa so vodili s 16:14, toda po asu Domna Kotnika so spet povedli Kamničani (18:17). Na servis Jana Pokeršnika so domačini pobegnili za tri točke (21:18), z blokoma Matica Videčnika in Jana Brulca pa so se gostje vrnili v igro in po napaki Šterna povedli z 22:21. V končnici so bili bolj zbrani varovanci Zorana Kedačiča, ki so prav po zaslugi Šterna in Kozamernika povedli z 2:0 v nizih.

  Čeprav se je tretji niz začel po željah gostujoče ekipe, ki je povedla s 4:0, so domačini izkoristili nezbranost Kamničanov na sprejemu ter jim pobegnili za dve točki (9:7). Po novi napaki na mreži, tokrat Matica Videčnika, je ACH Volley prvič v tretjem nizu prišel do treh točk prednosti (13:10), ki se je do drugega tehničnega odmora po zaslugi nekdanjega igralca Calcit Volleyballa Žige Šterna, povečala še za točko. Kamničani se niso predali, nekajkrat so se domačinom približali na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 19:21, vendar do preobrata ni prišlo. Zmago ACH Volleyja je potrdil Štern. 

  Izjavi po tekmi:

  Žiga Štern, igralec ACH Volleyja: Lahko smo zadovoljni z osvojenimi točkami, vendar ne moremo biti zadovoljni z igro. Danes je bilo v naši igri v vseh elementih še veliko rezerv, tudi napad ni stekel in to bo potrebno popraviti že do konca tedna, ko nas v Zagrebu čaka zaključni turnir srednjeevropske lige.

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Za nami je čudna tekma, kajti ACH Volley je bil danes premagljiv, vendar sem na naši strani pogrešal energijo in vero v to, da se da premagati Ljubljančane. Ves čas sem imel občutek, da je bil ACH korak pred nami, ko bi morali doseči nekaj zaporednih točk, tega nismo naredili. V tej sezoni se nam ves čas, ko igramo proti ACH Volleyju, dogaja, da je naš odstotek v napadu bistveno manjši kot proti drugim ekipam. Če hočeš premagati ACH Volley, moraš ti napadati, ne pa biti v položaju, da se braniš. Na žalost smo zapravili še eno priložnost.

  Komentarji