Za pokalno lovoriko v Hočah

    Iz Kranja se pokalno tekmovanje seli v Hoče, s tem pa dobivamo novo prizorišče zaključnega turnirja. V Hočah so se že večkrat izkazali z organizacijo večjih odbojkarskih prireditev, tudi reprezentančnih tekmovanj, zato računamo, da bo tudi tokrat finale izpeljan na visoki ravni. V pretekli sezoni so v Kranju letvico kakovostne organizacije postavili zelo visoko, verjamemo pa, da si jo v Hočah želijo še dvigniti. V lokalnem okolju je odbojka zelo priljubljena, da bodo tam nastopile najboljše slovenske ekipe pa bo le še pripomoglo k popularizaciji in razvoju tega športa, je dejal Gregor Humerca, generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije.

    Udeleženci zaključnega turnirja najboljše četverice bodo znani sredi decembra, po koncu četrtfinalnih dvobojev, ki se s prvimi tekmami začenjajo že jutri. V igri za pokalno lovoriko so pri ženskah le še prvoligaške ekipe, Ljubljana, Nova KBM Branik, Kema Puconci, Aliansa Šempeter, Calcit Volley, GEN-I Volley, Formula Formis in Zgornja Gorenjska, pri moških pa bodo prvoligaškim ekipam, Salonitu Anhovo, Calcit Volleyju, Triglavu Kranju, Panviti Pomgrad, Mariboru, ACH Volleyju Ljubljana in Hočam, skušali štrene mešati še odbojkarji SIP Šempetra, ki letos nastopajo v drugi ligi.

    Naslov pokalnih prvakov za sezono 2016/17 so osvojili odbojkarji Calcit Volleyja in odbojkarice Nove KBM Branik. Mariborčanke so doslej zbrale že 16 naslovov pokalnih prvakinj, štirje so v lasti Novogoričank, po dvakrat sta bila najboljša Calcit Volley in Sladki greh Ljubljana, po enkrat pa Luka Koper in Celje. Pri moških ima v klubski vitrini največ pokalov ACH Volley Ljubljana, ki je zmagal devetkrat, osemkrat so bili najboljši odbojkarji Salonita Anhovo, štirikrat je slavil Maribor, trikrat kamniški Calcit Volley, dvakrat pa ravenski Fužinar.

    Napisal: OZS

    Komentarji