Iz Kanala s pomembno zmago

  Salonit Anhovo – Calcit Volley  2:3 (18, 24, -24, -14, -11)

  Salonit Anhovo: Ilić 15, Česnik, Šarić – libero, Jereb 3, Karnel, Drobnič 11, Basaneže 6, Kovačič, Čabarkapa 16, Gadnik 13, Tomić 5, Vrtovec 1. Trener: Andrej Urnaut.

  Calcit Volley: Pereira 18, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 9, Ratek, Gil 9, Vidmar 5, Okroglič 7, Štalekar 6, Kvas, Kotnik 10, Štembergar Zupan 15, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

  Branilci pokalnega naslova so pred mesecem dni in pol v prvenstveni tekmi v Kanalu izgubili z 2:3, v današnji prvi četrtfinalni pokalni tekmi pa so zaostajali že z 0:2 v nizih. Toda Kamničani se niso predali in po zmagi v dramatičnem tretjem nizu so nato popolnoma prevladovali na igrišču ter prišli do pomembne zmage. Za uvrstitev na zaključnem turnirju bodo na povratni tekmi potrebovali kakršnokoli zmago.

  V prvem nizu so si Kanalci pred prvim tehničnim odmorom priigrali tri točke prednosti (7:4), toda po delnem izidu 5:1 so Kamničani povedli z 9:8, vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo. S serijo lastnih napak so domači ekipi po točki Saše Gadnika dovolili, da jim je pobegnila za pet točk (10:15), ko pa je bil kanalski korektor v napadu uspešen še dvakrat zaporedoma, je bilo že 21:15 za Salonit, s tem pa je bil uvodni niz odločen.

  Tudi drugega so bolje začeli kanalski odbojkarji, ki so po zaslugi razigranega Gadnika ob prvem tehničnem odmoru vodili za tri točke, takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Ko je Matija Jereb z blokom zaustavil kamniški napad, so bili branilci pokalnega naslova že skorajda v izgubljenem položaju, saj so zaostajali za štiri točke (15:19). Vendar se varovanci Gašperja Ribiča še niso sprijaznili s porazom, z blokom Radoslava Gila so na 23. točki izid izenačili, po napaki Gadnika pa celo prišli do priložnosti, da bi izenačili izid v nizih. Kar ni uspelo Kamničanom, je po zaslugi odličnega Gadnika uspelo Kanalcem, ki so izkoristili svojo prvo zaključno žogo.

  V tretjem nizu so prvi do prednosti treh točk prišli Kanalci (5:2), vendar je Žan Novljan izid na šesti točki že izenačil. Čeprav so domači odbojkarji nato še enkrat pobegnili za tri točke (9:6), so Kamničani na servis Domna Kotnika in bloku Novljana povedli z 18:15, z dvema zaporednima asoma Novljana pa že z 22:17. Vodili so tudi še s 23:18, v napeti končnici pa so preko Maxsona Pereire le izkoristili četrto zaključno žogo.

  Četrti niz je minil v popolni premoči kamniške ekipe, ki je ob prvem tehničnem odmoru vodila z dvema točkama prednosti, ob drugem že za štiri. Niz je nato odločil Domen Kotnik, ki je do konca niza dosegel kar pet točk, od tega kar tri z blokom, izenačenje v nizih pa je potrdil Andrej Štembergar Zupan.

  Odločilni peti niz so sicer bolje začeli kanalski odbojkarji, ki so z blokom Đorđa Ilića povedli s 4:2, vendar so gostje z asom Jureta Okroglič že na četrti točki izid izenačili, nezaustavljivi Pereira, ki je dosegel štiri zaporedne točke, zadnjo z asom, pa je na menjavo strani Kamničane popeljal z dvema točkama prednosti. Z blokom Andreja Štembergar Zupana so Calcitovci v tie-breaku domačinom prvič pobegnili za tri točke (10:7), vse dvome o zmagovalcu pa je rešil Sašo Štalekar.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Imamo to srečo, da imamo veliko število enakovrednih igralcev in danes so preobrat prinesli igralci s klopi, predvsem tu mislim na Domna Kotnika in Andreja Štembergar Zupana. Tudi po njuni zaslugi smo se vrnili v igro, na koncu pa se veselili pomembne zmage. Sicer pa si pohvale zaslužijo vsi, saj je vsak po svoje prispeval k zmagi, vsi so se borili do konca in bili na koncu nagrajeni. Toda to je šele prvi polčas, kajti za uvrstitev na zaključni turnir moramo tudi povratno tekmo dobiti. Ker bomo igrali doma, verjamem, da bomo prikazali še boljšo igro in se uvrstili na turnir v Hoče.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matic Klanšek Velej

   

  Komentarji