Za nagrado zdaj z branilci pokalnega naslova

    Druga moška ekipa Calcit Volleyballa nadaljuje z odličnimi predstavami v pokalu Slovenije, saj je v četrtem krogu v dvorani v Stranjah s 3:2 (-20, -25, 16, 13, 12) premagala člana 2. DOL Kekoopremo Žužemberk. V osmini finala se bodo mladi Kamničani pomerili z branilcem pokalnega naslova, ekipo Salonita.

    Začetek tekme proti ekipi, ki že vrsto let igra v drugoligaški konkurenci za varovance Gregorja Hribarja ni bil najboljši, saj so Žužemberčani v prvem nizu brez večjih težav prišli do zmage, toda že v drugem je bila domača ekipa enakovreden nasprotnik. Če ne bi naredili nekaj lastnih napak, bi morda Kamničani že v tem nizu prišli do zmage, toda to, kar jim ni uspelo v drugem, jim je po odlični igri v tretjem. Še boljšo igro so kamniški odbojkarji prikazali v četrtem nizu, v petem pa so po vodstvu z 8:3 ter 9:4 popustili, dovolili nasprotnikom, da se jim je približal na točko zaostanka (9:10), toda v končnici so spet dobro odigrali v napadu in prišli do zaslužene zmage. V osmini finala bo njihov nasprotnik Salonit iz Kanala. Če ne bo prišlo do drugačnega odgovora, bo prva tekma na sporedu prihodnjo sredo v Stranjah, povratna pa teden dni pozneje v Kanalu. Za Calcit Volleyball so vso tekmo igrali organizator igre Nejc Smrekar, na sprejemu sta bila Gašper Hribar in Nejc Močnik, na mestu korektorja je začel Jaka Klemenčič, ki ga je v nadaljevanju igre zamenjal Peter Lombergar, Grega Ratek in Jan Pibernik v bloku ter Metod Golob na mestu prostega igralca.

    „V prvem nizu, kot da smo se ustrašili gostov, v drugem pa smo že spoznali, da se z njimi da igrati. Žal smo naredili nekaj nepotrebnih napak, medtem ko smo druge tri nize odigrali zelo dobro, čeprav smo si v petem že skorajda zakomplicirali položaj. Že v prvem nizu smo dobro igrali na sprejemu, vendar smo naredili preveč napak v napadu in med samo igro, nato pa smo se le sestavili, tako da si fantje resnično zaslužijo pohvale za svojo igro. Samo čestitam jim lahko, da so zdržali, saj so premagali izkušeno ekipo, ki igra v drugi ligi. Tekma z branilci naslova pokala Slovenije bo vsekakor lepa nagrada za našo ekipo,“ je po novi zmagi v pokalnem tekmovanju povedal Gregor Hribar, ki bo s svojimi varovanci svojo prvo tekmo v letošnji 3. DOL zahod igral že v petek, ko bodo gostovali v Kočevju.

    Napisal: Miha Štamcar

    Komentarji