Urška Igličar tudi uradno v Calcit Volleyballu

  Aktualne slovenske pokalne zmagovalke in prvakinje srednjeevropske lige, odbojkarice Calcit Volleyballa, so po včerajšnjem podpisu pogodbe z Američanko Mekano Barnes, so danes tudi uradno pridobile še eno okrepitev. V prihodnjih treh sezonah bo njihov dres nosila še državna reprezentantka Urška Igličar, ki je v zadnjih dveh letih igrala za Novo KBM Branik.

  Devetnajstletna Grosupeljčanka je s Kamničankami trenirala praktično že vse od začetka pripravljalnega obdobja, vendar pogodbe z njimi še ni podpisala, saj je čakala, kako se bo razpletlo glede njenega študija v ZDA.

  „Želela sem si, da bi študirala v ZDA, saj bi na ta način lažje usklajevala študij in igranje odbojke, vendar se mi ni izšlo po mojih željah. V Kamniku so mi ponudili mesto v svoji ekipi, kar sem z veseljem sprejela in praktično vse priprave na novo sezono sem opravila v svojem novem klubu. Čeprav bo nekoliko težje uskladiti študij in odbojko, sem prepričana, da se mi bo na koncu to izplačalo,“ je ob podpisu triletne pogodbe povedala Igličarjeva, ki je bila v igri za prihod v Calcit Volleyball že pred dvema sezonama, a se je takrat odločila za Novo KBM Branik, s katero je osvojila dva naslova državnih prvakinj.

  „Prijetno je biti po dveh letih spet v domačem okolju. Sicer veliko časa porabim za vožnjo, vendar se da vse uskladiti. Izšlo se mi je tudi z urnikom na fakulteti, tako da bom predavanja lahko nemoteno obiskovala, tako da glede tega ni nobenih težav. Je pa res, da sem nekoliko manj doma,“ je še dodala novopečena „brucka“ ekonomske fakultete v Ljubljani, ki bo svoj prvi uradni nastop za Calcit Volleyball imela v prvem krogu srednjeevropske lige in to prav proti svoji nekdanji ekipi.

  „Prej ali slej bi prišlo do te tekme, zato je morda po eni strani celo bolje, da bo do nje prišlo že na začetku sezone.“

  Ker Kamničanke še niti ene tekme niso igrale v polni zasedbi, je težko reči, kakšna je njihova trenutna pripravljenost. Toda s trenutno zasedbo bi se morala v obeh domačih tekmovanjih boriti najmanj za uvrstitev v finale.

  „Imamo zelo mlado, nadarjeno ekipo, ki bo vsako leto boljša. Tudi, če nam v tej sezoni ne uspe priti do kakšne lovorike, imamo še vedno veliko možnosti v prihodnjih sezonah. Seveda, če bomo vse ostale v klubu. V pripravljalnem obdobju smo sicer odigrale kar nekaj tekem, vendar je težko reči, kje trenutno smo. Nasprotnice v Italiji so bile izredno močne, medtem ko sta bili obe ekipi na turnirju v Celovcu kakovostno slabši od nas, tako da nimamo bolj konkretne ocene svojega trenutnega stanja.“

  Letošnja sezona bo za mlado Grosupeljčanko lepa priložnost, da se z igrami v dresu Calcit Volleyballa dokaže selektorju Brunu Najdiču in si izbori mesto bolj vidno vlogo v državni reprezentanci.

  „Letos sem bila sicer praktično ves čas z reprezentanco, vendar kaj veliko nisem igrala, česar tudi nisem pričakovala. Zame je bilo pomembno, da sem bila zraven in da sem začutila ta reprezentančni utrip. Upam pa, da bo vsako leto boljše,“ je še dejala Urška Igličar, ki lahko igra tako na mestu korektorice kot sprejemalke.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Cev

  Komentarji