Za konec leta v Myjavo

  V letošnji sezoni so kamniški odbojkarji v domačem prvenstvu v 14 tekmah izgubili le dve tekmi, obakrat je bil boljši le ACH Volley, na vseh drugih so svoje nasprotnike premagali s 3:0 ali 3:1. Tudi Triglav, s katerim so imeli v preteklosti vedno veliko težav, tokrat so minulo soboto, čeprav je bila to zanje že osma tekma v decembru, Kranjčane premagali po dobrih 70 minutah igre. Vendar Kamničani svoj prvi vrhunec sezone načrtujejo za zaključni turnir pokala Slovenije, ki bo na sporedu 9. in 10. januarja v športni dvorani Kamnik. Še pred tem bodo v srednjeevropski ligi odigrali štiri tekme. Dve v Myjavi, to nedeljo in v ponedeljek, dve pa kmalu po novem letu, 3. in 5. januarja pa se bodo pomerili še z obema hrvaškima kluboma v srednjeevropski ligi, Mladostjo iz Zagreba in Mladostjo iz Kaštele.

  Spartak smo letos obakrat premagali v pokalu challenge, po informacijah, ki jih imamo, tudi Amstetten ni ravno med boljšimi nasprotniki, vendar to ne pomeni, da se nanj ne bomo pripravili. Prav tako bomo skušali dobiti sveže podatke o Sparaku, saj bi radi leto končali z zmagama. To, da bomo že takoj po novem letu imeli še dve tekmi v srednjeevropski ligi me ne moti. Na ta način bomo držali kontinuiteto tekem do zaključnega turnirja pokala Slovenije. Po vrnitvi iz Slovaške bodo imeli fantje tri dni prosto, 2. januarja bomo imeli lažji trening, potem tekmo z Zagrebčani, potem čez dva dni še s Kaštelani, nato pa polfinale pokala s Krko. Na voljo imamo dovolj veliko število igralcev, tako da bodo vsi lahko igrali, želim si le, da bodo vsi zdravi. V vsakem primeru je naš osnovni cilj finale pokala, lahko tudi na račun kakšnega poraza v srednjeevropski ligi, je pred odhodom na turnir na Slovaško dejal Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa.

  Na zadnji tekmi proti Triglavu ni igral oboleli Tonček Štern, ki naj bi tokrat šel z ekipo v Myjavo. Kamničani so v letošnji sezoni Spartak premagali v gosteh s 3:1 in doma s 3:0, predlani so dvakrat s 3:0 v pokalu challenge premagali tudi Amstetten. Na prvem letošnjem turnirju srednjeevropske lige so v Innsbrucku izgubili z domačim evroligašem 2:3 in s 3:0 premagali Panvito Pomgrad.

  Od 28. do 30. decembra bosta v srednjeevropski ligi na turnirju v Zagrebu igrala še dva slovenska kluba, Panvita Pomgrad bo v ponedeljek igral z domačo Mladostjo, v torek bodo Sobočani v slovenskem obračunu igrali z ACH Volleyjem, ki bo v sredo za konec igral še z Zagrebčani.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji