Calcitovcem nov gorenjski derbi

  Calcit Volleyball – Triglav Kranj 3:0 (16, 18, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Tovornik (Maribor).

  Calcit Kamnik: Hribar – libero, Novljan 2, Štalekar, Vidmar, Štemberger Zupan 14, Brulec 2, Lakner, Kotnik 10, Ž. Štern 10, Videčnik 9, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Triglav Kranj: Lužovec, Hafner 1, A. Kk, Maček, Bregant 9, Pleša – libero, Jovanov, Bežek – libero, Kos, Mali 3, Uršič 8, M. Kk 12, Rezar.

  Čeprav je bila to za kamniške odbojkarje že deveta tekma v manj kot mesecu dni, so tudi v drugem zaporednem gorenjskem obračunu prišli do zanesljive zmage. V soboto so v gosteh premagali National Žirovnico, danes so proti kranjskemu Triglavu prav tako slavili brez izgubljenega niza.

  Vendar začetek tekme za domačo ekipo, v kateri ni bilo obolelega Tončka Šterna, ni bil uspešen, saj so Kranjčani s točko Janka Breganta povedli s 6:3. Z dvema zaporednima asoma Domna Kotnika so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, uvodni niz pa je bil odločen z delnim izidom 7:2, ko so domačini gostom pobegnili za pet točk (20:15). Kranjčani so v prvem nizu naredili kar deset lastnih napak, pol manj, niz je končal Matic Videčnik.

  Tudi v drugem nizu so domači odbojkarji, ki so v državnem prvenstvu letos izgubili le proti ACH Volleyju, nadaljevali z dobro igro na sprejemu, v napadu se je razigral Andrej Štembergar Zupan, Jan Brulec je odlično razigral soigralce. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani vodili s štirimi točkami prednosti, ob boljšem servisu, z asom Matica Videčnika so prišli do kar osmih zaključnih žog. Prvo so kranjski odbojkarji, ki jim ni prav veliko uspevalo, še ubranili, ne pa tudi učinkovitega napada Kotnika.

  V tretjem nizu se je premoč kamniške ekipe, ki je imela ves čas odličen sprejem, nadaljevala. Sašo Rop je ritem njihove igre skušal zaustaviti s pol minutnim odmorom pri zaostanku petih točk (6:11), toda takoj po vrnitvi na igrišče je Žan Novljan z blokom zaustavil Mateja Kka. V nadaljevanju so Kranjčani le nekoliko uredili svoje vrste in prišli na tri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 20:17, vseh njihovih upov po preobratu pa je bilo konec z dvema zaporednima točkama Kamničanov. Z asom je tekmo zaključil Videčnik, ki se je tokrat izkazal tudi z igro v napadu, kjer je bil njegov izkoristek kar 83-odstoten.

  Izjavi po tekmi:

  Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: Triglav je bil danes neprepoznaven. Ne spomnim se, da smo jih že kdaj tako gladko premagali. Mi smo igrali dobro, vso tekmo smo delovali zelo dobro, naredili smo malo lastnih napak, Jan Brulec je odlično podajal, Matic Videčnik je bil učinkovit v napadu, kar velja tudi za Andreja Štembergar Zupana, skratka, nimam nobenih pripomb.

  Sašo Rop, trener Triglava Kranja: Danes me je bilo prvič sram, da sem trener ekipe. Igrali smo brez tekmovalnega žara, preprosto nismo prišli pripravljeni česarkoli narediti. Samo stali smo na igrišču in čakali na konec tekme. Imeli smo sicer nekaj prebliskov, ampak za kaj več ni bilo pogojev. Fantje so nekoliko iztrošeni, psihično izčrpani, kar se proti tako kakovostni ekipi kot je kamniška pozna.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: KLlemen Brumec

  Komentarji