V ponedeljek z bankirkami

  Na sobotni prvenstveni tekmi so Calcitovke zanesljivo premagale Zgornjo Gorenjsko. Čeprav so bile tekmice kakovostno slabše, so varovanke Gašperja Ribiča od prve do zadnje točke igrale zbrano, temu primeren je bil končni izid. Težje delo jih čaka na turnirju v Poreču, kjer bodo v nedeljo igrale s Porečankami, trenutno tretjeuvrščeno ekipo hrvaškega prvenstva, nato pa v ponedeljek še z Mariborčankami, ki v slovenskem državnem prvenstvu še niso izgubile. Premagale so tudi Calcita Ljubljano, ki je pred petimi tedni v dvorani Tivoli vodil z 2:1 v nizih in imele tri zaključne žoge za zmago, na koncu pa so se zmage veselile mariborske odbojkarice. Obe ekipi bosta igrali tudi na zaključnem turnirju pokala Slovenije, ki bo 8. in 9. januarja v Kamniku. Calcitovke bodo v polfinalu igrale z Luko Koprom, bankirke pa z GEN-I Volleyjem.

  Tekme z Branikom so vedno nekaj posebnega. Tudi v Poreču bomo skušali priti do zmage in se mu maščevati za poraz v Tivoliju, vemo pa, da bo že čez dva tedna zaključni turnir pokala Slovenije, ki bo za obe ekipi pomembnejši. Seveda v Poreču ne smemo pozabiti na domačo ekipo, ki bo igrala doma in se bo želela dokazati pred svojimi navijači. Predvsem si želim, da obe tekmi odigramo na visoki ravni, da svojo igro do zaključnega turnirja pokala dvignemo na višjo raven. Obe tekmi nam bosta v ta namen dobro služili, saj bomo igrali proti dvema dobrima ekipama, je pred turnirjem v Poreču dejal Gašper Ribič, trener odbojkaric Calcita Ljubljane.

  V Poreču bo verjetno po krajši prekinitvi zaradi poškodbe priložnost dobila tudi Brazilka Cecilia Aragao, razveseljivo pa je, da bo prvič lahko zaigrala tudi Bolgarka Slavina Koleva, ki bo na mestu sprejemalk razbremenila Petro Vrhovnik in Moniko Potokar.

  Na prvem letošnjem turnirju srednjeevropske lige so Calcitovke v Tivoliju s 3:0 premagale dunajski SVS Post in madžarsko ekipo Nyiregyhazo, Mariborčanke so prav tako obe tekmi zmagale s 3:0, v Lukni so bile boljše od Vasasa in zagrebške Mladosti, medtem ko je Poreč na turnirju v Bekescsbabi s 3:0 premagal Gdll in z 0:3 izgubil z domačinkami.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji