Z zmago odgovorili na poraz

  SIP Šempeter – Calcit Volleyball 1:3 (-19, 23, -15, -20)

  Šempeter – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 120- Sodnika: Globačnik (Topolšica) in Ortl (Polzela).
  SIP Šempeter: Marovt, Ž. Zupanc 12, Robida 5, Oder 12, Pokeršnik 17, Majer – libero, Udrih, Markovič 4, G. Javornik 4, S. Javornik 7, Vrhunc 2. Trener: Sebastjan Cilenšek.
  Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 1, T. Štern, Štalekar 10, Vidmar 5, Štemberger 24, Brulec 1, Lakner, Kotnik 4, Ž. Štern 20, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Med tednom so odbojkarji Calcita Volleyballa na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije izgubili s Salonitom, vendar po dobri igri, zato njihov trener Marko Brumen pred gostovanjem v Šempetru ni bil zaskrbljen. Na drugi strani Sebastjan Cilenšek, trener Šempetranov, še vedno ni mogel računati na prostega igralca Klemna Hrastovca, prav tako iz družinskih razlogov ni bilo Rudija Zupanca.

  Kamničani so tekmo začeli brez Jana Brulca in Tončka Šterna, ki ju je Brumen želel odpočiti, namesto njiju sta igrala Jani Konjedic in Andrej Štembergar Zupan, na sprejemu sta bila Primož Vidmar in Žiga Štern, v bloku Sašo Štalekar in Žan Novljan, za katerega je bila po poškodbi to prva tekma, ter prosti igralec Klemen Hribar. V uvodnem nizu so do odločilne prednosti prišli z delnim izidom 4:0, ko so domačinom pobegnili na pet točk (16:11. S tremi zaporednimi točkami Žige Šterna so prvi niz končali z zmago.

  V drugem so domači odbojkarji pokazali zobe. Kamniški odbojkarji so pred drugim tehničnim odmorom za Šempetrani zaostajali za štiri točke (8:12), na trinajsti so z blokom Štalekarja izid izenačili, nato pa po uspešnem napadu Štembergar Zupana pred vstopom v končnico niza vodili z 20:18. Toda namesto mirne končnice so domačinom dovolili, da so s točko Danijela Pokeršnika najprej izid izenačili, po dveh lastnih napakah pa za njimi zaostajali za dve točki (20:22). Z asom Žige Zupanca so Cilenškovi varovanci prišli do treh zaključnih žog za izenačenje v nizih, izkoristili so tretjo.

  Tretji niz je bil popolnoma v znamenju kamniške ekipe, v kateri je na mesto organizatorja igre vstopil Brulec, namesto Vidmarja je priložnost dobil Domen Kotnik. Calcitovci so povedli že s 13:5. V napadu sta blestela kapetan Andrej Štembergar Zupan in Žiga Štern, niz pa je bil odločen že do drugega tehničnega odmora, ob katerem so gostje vodili z devetimi točkami prednosti.

  Šempetrani so bolje začeli četrti niz, v kamniški ekipi se je v igro vrnil Vidmar, povedli s 6:3, vodili še s 14:13, toda na drugi tehnični odmor so s točko prednosti odšli Kamničani. Pri izidu 16:16 je prišlo do dolge izmenjave žog, točka je na koncu pripadla gostom, tako kot še dve naslednji, kar je odločilo tekmo, ki jo je končal Štembergar Zupan.

  Izjavi po tekmi:

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Že na včerajšnjem treningu sem igralcem povedal, v kakšni zasedbi bomo igrali, in sem se tega tudi držal. Niz in pol smo tudi v tej zasedbi igrali dobro, nato smo v končnici niza nekoliko padli v natančnosti podaj, največjo krivdo za izgubljeni niz pa nosim sam, ker sem vztrajal brez menjave. Sicer moram pohvaliti Žigo Šterna, ki je odlično izvajal začetne udarce, uspešen je bil tudi v napadu, kar velja tudi za Andreja Štembergarja Zupana. S šestimi bloki se je izkazal Sašo Štalekar, vendar smo še vedno dosegli premalo točk preko sredine. Vesli pa me, da smo lahko nekoliko odpočili Tončka Šterna, ki ga bomo potrebovali v nadaljevanju sezone.

  Sebastjan Cilenšek, trener SIP Šempetra: Poznalo se nam je, da smo nastopili brez nekaterih standardnih članov prve postave, v zadnjem trenutku še brez Rudija Zupanca. Kamničanom se pozna, da trenira v polni zasedbi vsak dan, mi pa imamo zadnjih 14 dni težave s poškodbami in službenimi obveznostmi igralcev, zato so treningi okrnjeni. Ta tekma nam je bila izziv, če bi se v četrtem nizu pri izidu 16:16 dve dolgi izmenjavi žog obrnili na našo stran, bi se morda drugače iztekla, ampak realnost je, da je Calcit veliko boljša ekipa. Ne glede na poraz, si nimamo česa očitati.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji