Še tretjič boljše od Braslovčank

  Braslovče – Calcit Ljubljana 0:3 (-23, -14, -23)

  Braslovče – Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 200, sodnika: Kern (Kranj) in Adrovič (Kamnik).
  Braslovče: Bedjanič – libero, Anželc, Podbregar, Marovt – libero, Rituper, Žnidar 8, Muhovic, Markovič 9, Mihevc 4, Mihalinec 6, Vodlan 3, Hribernik 4, Praunseis, Raković 1. Trener: Zoran Jerončič.
  Calcit Ljubljana: Grudina 7, Božič 4, Vrhovnik 11, Igličar 13, Forštnarič, Kučej 6, Kostić 2, Aragao, Hribar 2, Jerala – libero, Turk, Potokar 8. Trener: Gašper Ribič.

  Braslovčanke so v tekmo z ljubljanskimi odbojkaricami, ki so v četrtek igrale težko tekmo v ligi prvakinj proti eni najboljših evropskih ekip VakifBank Istanbulu, stopile z novim oziroma starim trenerjem na klopi. Zoran Jerončič je bil dodatna motivacija za domačo ekipo, ki je v prvem nizu pred odhodom na drugi tehnični odmor za gostjami, ki so tekmo začele v postavi Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Tina Grudina, Elena Kučej, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala zaostajala za pet točk (10:15), toda na 20. točki sta bili ekipi že skupaj. S tremi zaporednimi točkami so varovanke Gašperja Ribiča povedle s 23:20, imele tudi tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, izkoristile so tretjo.

  V drugem nizu so bile aktualne slovenske državne prvakinje, ki so v Braslovče prišle po dveh zaporednih porazih v domačem prvenstvu, ves čas v prednosti. Prevladovale so v bloku, bolj učinkovite so bile v napadu in ob drugem tehničnem odmoru so vodile s sedmimi točkami prednosti. Do konca niza so svojo prednost še povečale.

  Po visoki zmagi v drugem nizu so ljubljanske odbojkarice popustile, domačinke so odlično izvajale začetne udarce in povedle z 8:3. Na enajsti točki je sledilo izenačenje, Braslovčanke so še vodile s 16:15, pred vstopom v končnico pa je Calcit Ljubljana povedel z 21:18. Domačinke so se jim še približale na točko zaostanka, ne pa izida tudi izenačile, gostje pa so izkoristile drugo zaključno žogo za končno zmago.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane:  V prvem nizu smo že visoko vodili, vendar v končnici dovolili, da so se nam domače odbojkarice približale. Drugi niz smo odigrali zelo dobro, v tretjem pa na začetku zaspali, kar so Braslovčanke izkoristile in prišle do visoke prednosti. Na koncu smo niz sicer dobili, s tem tudi tekmo, vendar bi takšne tekme morali prej končati. Toda po le dveh dneh se je bilo težko zbrati na novo tekmo, videti je, da so igralke že nekoliko utrujene, ampak najbolj pomembno je, da smo na koncu le prišli do zmage. Zdaj je pred nami bolj mirno obdobje, tako da se bomo lažje pripravili na povratno tekmo pokala, ko bomo v sredo spet igrali z Braslovčani.

  Zoran Jerončič, trener Braslovč: Calcitovke so pričakovano prevladovale v napadu in bloku, sem pa zadovoljen, kako smo igrali na sprejemu, dobili smo le štiri ase, pa tudi na servisu. Smo pa imeli druge težave, predvsem organizacijske v smislu, kaj mora katera od igralk narediti v določenem trenutku, česar se v nekaj dneh ni dalo popraviti. Čeprav smo izgubili, sem zadovoljen, da smo v dveh nizih le za malenkost zaostali. Pred nami je še veliko dela, določene zadeve bo še treba popraviti, določene smo že, Jelena Raković je že bolje podajala. Moram pa čestitati Calcitu, ki je boljši in je zasluženo zmagal.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji