Nadaljevanje peklenskega ritma

  Čeprav so Kamničani v sredo izgubili s Kanalci, v njihovem taboru ni bilo razloga za slabo voljo. V sredo so bili odbojkarji Salonita malenkost boljši, bolj zbrani, kar jim je prineslo zmago, toda tako ali tako bo o uvrstitvi na zaključni turnir pokala Slovenije odločala povratna tekma.

  Naš prvi letošnji cilj sezone je, da se uvrstimo na zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Po porazu doma nam ne preostane drugega, kot da v Kanalu zmagamo s 3:0 ali 3:1, lahko tudi s 3:2, le da bo potem v zlatem nizu loterija. Toda že prvo tekmo je bilo jasno, da se bo vse odločalo v Kanalu, je dejal Štalekar, ki na začetku sezone ni igral za Kamničane.

  Na mladinskem SP sem si zvil gleženj, nato se je ta poškodba vlekla, zato sem moral počivati. Ampak zdaj sem v ekipi in čakam na svojo priložnost. Nekaj priložnosti mi je trener Brumen že ponudil, upam, da je tudi on zadovoljen z mojo igro, sicer pa skušam čim bolj napredovati, je skromno priznal Mislinjčan, ki je v odbojki šele četrto sezono, pred tem je dolgo igral rokomet v Slovenj Gradcu, kjer je bil v glavnem vratar.

  Do zdaj sem igral v 3. DOL, ki se s prvo ne more primerjati. Na srečo sem se v mladinski reprezentanci vsaj deloma srečal s takšno kakovostjo, ko sem treniral zraven boljših, ampak še vedno se mi pozna, da sem z igranjem odbojke začel pozneje od sovrstnikov. Pred mano je še veliko dela, če želim postati vrhunski igralec. Vsekakor je to ob moji višini to moj cilj in greh bi bil, če s to višino v odbojki česa ne naredim.

  Greh pa ni, kako kamniški odbojkarji igrajo v državnem prvenstvu, kjer so bili na polovici rednega dela na prvem mestu.

  V ekipi smo štirje, ki smo prišli na novo, Jure Lakner je povratnik, vsi pa smo še zelo neizkušeni. Predvsem to velja za mesto blokerjev, še zlasti Matic Videčnik in jaz, ki sploh prvič igrama v prvi ligi. Na tem mestu smo, čeprav imamo Žana Novljana in Laknerja, še zelo neizkušeni, ampak ne glede na to nam gre presenetljivo dobro. Mislim, da tudi na račun ekipnega duha, da smo se igralci ujeli med sabo, seveda pa ne smemo pozabiti na trdo delo.

  V soboto kamniško ekipo v državnem prvenstvu čaka gostovanje v Šempetru. Na uvodu v sezono so jih brez večjih težav premagali, toda izkušeni Šempetrani bodo zdaj igrali doma, kjer je v dvorani vedno veliko število gledalcev.

  Pred prvo tekmo v Kamniku Šempetrani niso veliko trenirali s podajalcem Jernejem Vrhuncem, ki je bil na mladinskem SP, zato niso bili uigrani, zdaj pa so s tekme na tekmo boljši in samo potrjujejo svojo moč. Stopnjujejo svojo formo in z Žigo Zupancem se zagotovo ne bodo predali. Zagotovo ne bo šlo za lahko tekmo, ampak v tej ligi nobena tekma ni lahka. V vsako je treba iti s polnim pristopom, sicer kazen hitro sledi, pred gostovanjem v Šempetru pravi Štalekar, ki je študent prvega letnika na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo.

  Sicer pa je pred Kamničani izredno naporen ritem tekem, že v sredo jih čaka prva tekma tretjega kroga pokala Challenge, ko bodo v Kamniku gostili nizozemsko ekipo Draisma Dynamo Apeldoorn, prihodnjo soboto derbi z ACH Volleyjem, tudi v Kamniku, 9. decembra kot rečeno povratna četrtfinalna tekma pokala Slovenije v Kanalu. S Kanalci se bodo potem tri dni pozneje pomeril v domačem prvenstvu, sledila pa bo še povratna tekma v pokalu challenge na Nizozemskem. Ritem igranja sreda-sobota bodo končali s tekmama proti Žirovnici in kranjskemu Triglavu.

  Derbi 10. kroga 1. DOL za moške bo v Murski Soboti, kjer bodo po pokalni zmagi v Kranju odbojkarji Panvite Pomgrada gostili tretjeuvrščeni Triglav, Sobočani so s točko manj le mesto za njimi. V boju za modro skupino so tudi Mariborčani, ki bodo trenutno šesto mesto skušali potrditi z zmago proti Žirovnici, s katero igrajo v dvorani Tabor. Vodilni ACH Volley bo gostoval na Ravnah, že danes pa bodo Kanalci igrali v Novem mestu. 

  Pari 10. kroga 1. DOL za moške

  Danes, 27. november: Krka – Salonit Anhovo (ŠD Marof, 20:00), sobota, 28. november: SIP Šempeter – Calcit Volleyball (dvorana OŠ Šempeter, 18:00), Fužinar Metal Ravne – ACH Volley (dvorana OŠ Prežihov Voranc, 18:00), Maribor – National Žirovnica (ŠD Tabor, 17:00), Panvita Pomgrad – Triglav Kranj (OŠ I, Murska Sobota, 19:00).

  Lestvica:

  1

  Calcit Volleyball

  24

  8

  1

  25

  6

  2

  ACH Volley

  24

  8

  1

  26

  8

  3

  Triglav Kranj

  17

  6

  3

  19

  15

  4

  Panvita Pomgrad

  16

  5

  4

  20

  14

  5

  Salonit Anhovo

  15

  6

  3

  21

  15

  6

  Maribor

  14

  4

  5

  17

  17

  7

  SIP Šempeter

  11

  4

  5

  14

  18

  8

  Krka

  7

  2

  7

  12

  22

  9

  National Žirovnica

  6

  2

  7

  7

  23

  10

  Fužinar Metal Ravne

  1

  0

  9

  4

  27

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji