Z zmago in porazom ostali v igri

  o natančno enem mesecu so kamniški kadeti nadaljevali z državnim prvenstvom v A ligi – zahod. Na svoji prvi tekmi na turnirju v Kranju so se pomerili z novomeško Krko, ki ima v svojih vrstah tudi igralce, ki so že zaigrali tudi za prvo člansko ekipo. Po dobrem odporu v prvem nizu, so Kamničani v drugem popustili in bili daleč od uspeha. Pred dvobojem z Go Volleyjem, ki je ob Astec Triglavu in KekoOpremi Žužemberku njihov neposredni konkurent v boju za tretje in četrto mesto, ki še vodita na polfinalni turnir – Črnuče ACH I in Krka sta v zahodni skupini razred zase -, je trener Aleš Hribar svojim varovancem zameril predvsem pristop na tekmi z Novomeščani. Očitno so njegove besede zalegle, kajti kamniški kadeti so prikazali odlično igro ter popolnoma nadigrali prvaške odbojkarje, ki so bili v podrejenem položaju. Z novima dvema točkama so zdaj Kamničani četrti v svoji skupini, za uvrstitev na polfinalni turnir pa bo najverjetneje zanje odločilni turnir petega kroga, ki bo že to nedeljo v Žužemberku. Na tem turnirju se bodo pomerili z domačim Žužemberkom in Astec Triglavom.

  Krka si je na tekmi proti nam v prvem nizu še dovolila kakšno napako, v drugem ne več, vendar na tej tekmi nisem bil zadovoljen s pristopom svojih igralcev, zato sem moral nekoliko povzdigniti svoj glas. Mislim, da se je to v nadaljevanju turnirja poznalo, kajti proti Prvačanom so fantje le stopili skupaj, prikazali igro, ki jo znajo igrati in ves čas nadzorovali potek srečanja. Osvojeni točki nam odpirata vrata na polfinalni turnir, odločilen pa bo turnir v Žužemberku. V primerjavi z nekaterimi drugimi ekipami naši igralci ne igrajo tretje, druge ali celo prve lige, zato imamo nekaj več težav z uigranostjo. Tokrat bi pohvalil našo celotno sprejemalsko linijo ter Bora Jeseta Rotarja, ki s turnirja na turnir igra bolje, žal pa, kot rečeno, ima naša ekipa premalo kilometrov,“ je po turnirju v Kranju povedal Aleš Hribar.

  Za kadete Calcit Volleyballa so v Kranju igrali: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Teo Podobnik, Aljaž Horvat, Jan Fink, Jan Jurič, Noel Šimenc, Žan Dolžan, Jure Krašovic, Bor Jese Rotar, Jakob Kutnar, Erik Eremita in Kristjan Krt.

   

  Izidi četrtega kroga A lige – zahod

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadeti/2014_kti_AZ

   

  Komentarji