Z Bleda z dvema zmagama

  Kamničanke so na turnirju na Bledu z eno samo kadetinjo, Ano Špoljarič, ki je, zaradi težav z gležnjem igral na mestu proste igralke, so pokazale veliko znanja in odlično igro. V prvi polovici prvega niza so vodile še s 13:9, na sedemnajsti točki je sledilo izenačenje, nato pa so domačinke povedle z 19:17. Pred končnico niza so varovanke Tanje Božinović spet pobegnile za dve točki (23:21), po izenačenju na triindvajseti pa so imele dovolj samozavesti za zmago. V drugem nizu so Kamničanke popolnoma popustile, toda v tretjem so se le zbrale, povedle s 13:6, vodile tudi še s 14:11, nato pa dovolile izenačenje na petnajsti točki. V razburljivi končnici je bila sreča na njihovi strani. „Pokazalo se je, da imamo mlado ekipo, ki potrebuje takšne zmage. Nihanja v igri so razumljiva, vendar vse to dekleta nadomestijo z veliko mero borbenosti, kar se jim je obrestovalo z zmago,“ je po zmagi nad Blejkami dejala Božinovićeva.

  Z dobro igro so odbojkarice Calcit Volleyballa nadaljevale tudi na tekmi s Šentvidčankami, ki so jih v mesecu dni premagale še drugič. Toda podobno kot na tekmi z Bledom, so tudi tokrat v drugem nizu popustile, v tretjem pa le potrdile svojo premoč. „Vsekakor smo po turnirju na Bledu lahko zadovoljni z igro, ki so jo dekleta prikazala. Kot rečeno, nihanja v igri so še prisotna, vendar so zelo borbene, veseli pa me tudi, da igrajo disciplinirano. Dekleta so se držala dogovorov, med igro so veliko sodelovale med sabo in vse to nam je prineslo dober rezultat,“ pa je Božinovićeva povedala po tretji zmagi v A ligi.

  Na prihodnjem turnirju, ki bo že to nedeljo v dvorani OŠ Toma Brejca, bodo Kamničanke gostile Bled in ekipo Mladi Jesenice.

  Za Calcit Volleyball so na Bledu igrale: Eva Pogačar-kap, Ana Špoljarič – libero,Veronika Beznik, Lana Mujanovič, Zala Špoljarič, Sara Sitar, Eva Skvarč, Atena Gojak, Eva Sereton, Neža Ladinik – libero, Ana Pibernik.

   

  Izidi četrtega kroga A kadetske lige – zahod 2

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadetinje/2014_kje_A/2014_kje_AZ2

  Foto: Grega Skvarč

   

  Komentarji