Dober odpor vodilni ekipi

  Kamničanke, ki so s porazoma proti Novemu mestu in Grosupljem izgubile vse možnosti za obstanek v drugoligaški konkurenci, so proti Zgornji Gorenjski, ki se bori za vrnitev v prvo ligo, prikazale eno boljših iger v letošnji sezoni. V prvih dveh nizih so gostje, ki so po minimalni zmagi Ankarančank na tekmi z Ljubljano Volleyball zdaj prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici, nadzorovale potek tekme in prišle do vodstva z 2:0. Toda v tretjem nizu so borbene domače odbojkarice popravile svojo igro na sprejemu, bile uspešne v napadu in prišle do zmage. Tudi v četrtem nizu so bile enakovredne gostjam, žal pa v končnici niso zdržale, predvsem to velja za igro v obrambi, kar je gostjam prineslo tri točke, Kamničankam pa spoznanje, da so na pravi poti.

  Tokrat moram pohvaliti odlično vzdušje v ekipi. Dekleta so se borila za vsako točko. Največ težav smo imeli na sprejemu, kar predvsem velja za drugi niz, vendar smo proti najboljši ekipi v ligi dokazali, da znamo igrati dobro odbojko. Kar se tiče rezultata prepozno, ampak nikoli ni slabo videti rezultatov trdega dela, ki so spodbudni za prihodnost. Škoda, da nismo zdržali v končnici četrtega niza. Dobro, tudi, če bi osvojili točko, ne bi spremenilo našega položaja na lestvici, vendar bi bila to prava nagrada za pokazano igro, trud in željo,“ je igro svojih varovank pohvalila Tanja Božinović, trenerka druge kamniške ekipe, ki je na tej tekmi v članski konkurenci prvič ponudila priložnost trinajstletni Zali Špoljarič, ki je bila na mestu napadalke neustavljiva in je pokazala velik potencial. Manjkali sta Veronika Beznik, ki ima težave z gležnjem in Paricija Porovne Černe, zato pa je na mestu proste igralke zaigrala Ana Špoljarič, ki ima tudi težave z gležnjem, a se je tudi na tem igralnem mestu izkazala.

  Za Calcit Volleyball II so proti Zgornji Gorenjski igrale: Tina Novak, Eva Pogačar, Tjaša Gregorinčič, Ana Špoljarič – libero, Neža Repnik, Špela Lazar, Sara Sitar, Zala Špoljarič, Tjaša Gadža, Ana Didovič, Lara Koritnik.

   

  Izidi 17. kroga 2. dOL – ženske

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_2ZZ/2014_2ZZ_rezultati

   

  Komentarji