Z zbranostjo do treh točk

  Calcit Volley – GEN-I Volley   3:0 (18, 23, 26)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Kern (Kranj).

  Calcit Volley: Kostić, Grudina 18, Frantti 15, Mihevc 4, Blažič 5, Igličar, Mihalinec 5, Zaplotnik 3, Pogačar, Janežič (L), Brčić 6, Mijoč 8, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  GEN-I Volley: Ferlinc 7, Zbičajnik  1, P. Marušič 6, Uršič, Bavdaž 1, Kolbl 6, Đukič , Velikonja Grbac 3, Š. Marušič 1, Simčič (L), Spačal 7, Gubaš. Trener: Alen Bektaševič.

  Kamničanke nadaljujejo z zmagovitimi predstavami v domačem prvenstvu, v katerem so do zdaj izgubile le tekmo s Formulo Formisom in so s točko prednosti na prvem mestu pred Novo KBM Branikom. Tudi proti gostjam iz Nove Gorice so prišle do vseh treh točk, vendar so se zanje morale pošteno potruditi, saj so v drugem in tretjem nizu do zmage prišle šele po bolj zbrani igri v končnici.

  Začetek uvodnega niza je bil popolnoma v znamenju novogoriške ekipe, ki je z delnim izidom 6:1 po dveh zaporednih točkah Nuše Ferlinc povedla z 8:3. Vendar so se jim Kamničanke z asom Katje Mihalinec takoj po polminutnem odmoru približale na točko zaostanka, s kar tremi zaporednimi neposrednimi točkami s servisa Tine Grudine pa so povedle z 12:9. Do konca niza so svojo prednost le še povečale, po bloku Bernarde Brčić je bilo že 22:14, zadnjo točko v uvodnem nizu pa je dosegla Katja Mihevc.

  Tudi drugi niz so bolje začele gostje iz Nove Gorice, ki so z uspešnim napadom Katarine Spačal na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo štirih točk. Grudina je z asom izid na osmi točki izenačila, Alexandra Annelise Frantti pa je kamniško ekipo po začetnih 2:0 spet popeljala v vodstvo (9:8). Do konca niza so bile domače odbojkarice večinoma v vodstvu, z novim asom Grudine so prvič prišle do treh točk prednosti (17:14), vendar so Novogoričanke z blokom Nuše Ferlinc izenačile na 18:18. V končnici je Grudina zapečatila usodo svoje nekdanje ekipe, saj je dosegla zadnje štiri od petih kamniških točk.

  Pia Blažič, ki je začela tretji niz, je bila najbolj zaslužna za domače vodstvo s 5:2, vendar pa nadaljevanje niza ni bilo več tako uspešno za odbojkarice Calcit Volleyja. Z velikim številom lastnih napak so gostjam omogočile, da so s točko Spačalove povedle s 14:11, po točki Teje Kolbl pa je kamniški zaostanek znašal že štiri točke (19:23). Vendar se Kamničanke niso predale, na servis Helene Mijoč in po bloku Bernarde Brčić so se gostjam približale na točko zaostanka (22:23). Toda po zaslugi Kolblove so Novogoričanke prišle do dveh zaključnih žog za zmago v tretjem nizu, obe so domačinke ubranile ter nato po napadu Franntijeve same prišle do zaključne žoge za končno zmago. V prvo in drugo niso bile uspešne, zato pa je Mijočeva domači ekipi le priborila tri točke, s katerimi bodo še naprej na prvem mestu prvenstvene lestvice.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: “Naredili smo preveč lastnih napak in to je tisto, kar bomo morali na prihodnjih tekmah popraviti. Tudi na servisu smo naredili preveč napak, vse to pa je bil razlog, da v drugem in tretjem nizu nismo že prej pobegnili nasprotnicam, da bi na miren način prišli do zmage. Toda po drugi strani je pohvalno to, da so dekleta v končnicah nizov ohranile zbranost, našle trezne rešitve ter oba niza rešile v našo korist.”

  Avtor: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji