V petem nizu strle odpor Kranjčank

  Varovanke Francija Obolnarja, za katere sta spet igrali Manja Jerala in Eva Zatković, so obračun s sosedami iz Kranja začele dobro in prvi niz brez težav dobile, tako kot tudi tretjega. Kranjčanke, ki so se izkazale z blokom, so bile v drugem in četrtem nizu bolj zbrane v končnici, tako da je o zmagovalkah dvoboja odločal tie-break. V njem so bile spet boljše domače odbojkarice, ki so se tako veselile še svoje dvanajste zmage v letošnji sezoni.

  Prvi in tretji niz nam je uspevalo v napadu in bloku, zato smo ju tudi gladko dobili. V drugem in četrtem nizu v teh dveh prvinah nismo bili uspešni, a bi ju vseeno z nekaj več zbranosti v zaključkih lahko dobili. Na srečo se nam je v odločilnem nizu izšlo. Kranjska ekipa ima dobre blokerje, v polju igra dobro, zato nam ni bilo lahko. Takoj, ko smo malo popustili, so gostje to izkoristile in kaznovale vsako našo napako. Boj za visoka mesta na lestvici bo še težak, zato si ne smemo dovoliti počitka, je po novi zmagi svojih varovank dejal Franci Obolnar, trener druge ženske ekipe Calcit Volleyja.

  Za žensko ekipo Calcit Volley II so igrale: Manja Jerala, Zala Špoljarič, Lana Žužek, Atena Gojak, Sara Sitar, Nina Salkič, Nives Juhant, Eva Zatkovič, Meta Ahačič, Lara Bošeska, Ana Špoljarič, Tjaša Gadža, Nika Marolt in Neža Grošelj.

  V manjši krizi pa je druga moška ekipa Calcit Volleyja, ki jo pestijo poškodbe, še naprej pa nekaj njenih igralcev trenira s prvo ekipo, tako da imajo na tekmah težave tudi z uigranostjo. V Framu so v prvem nizu še držali korak z domačo ekipo, ki je še v igri za uvrstitev v 1. DOL, v drugem, predvsem pa v tretjem, pa so Kamničani popolnoma popustili ter devetič v letošnji sezoni igrišče zapustili sklonjenih glav. Z 20 točkami so trenutno na osmem mestu prvenstvene lestvice, v soboto, 17. februarja, pa bodo v dvorani OŠ Stranje gostili KekoOpremo Žužemberk.

  “V prvem nizu nismo igrali slabo, fantje so imeli pravo energijo, žal pa so pred končnico niza naredili dve, tri nepotrebne napake, kar je tehtnico prevesilo na domačo stran. V nadaljevanju smo padli na sprejemu, toda glede na trenutno okoliščine in težave, s katerimi se soočamo, so fantje iztisnili svoj maksimum. S porazom seveda ne morem biti zadovoljen, vendar ni razloga za razočaranje,” je po tekmi v Framu dejal Aleš Hribar, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

   

   

  Komentarji