Iz Hoč s točko

  Hoče – Calcit Volley  3:2 (26, -20, -19, 21, 13)

  Hoče – Velika športna dvorana Hoče, gledalcev 200, sodnik: Skudnik (Mežica), Juraja (Prevalje).

  Hoče: Radović 12, Drvarič 7, Cafuta 3, Šijanec 7, Ledinek (L), Špindler, Lobnik 2, Franc 5, Repa (L), Mantha 33, Berglez, Šikanič 1, Kšela 2. Trener: Iztok Kšela.

  Calcit Volley: Pereira 19, Hribar (L), Golob (L), Novljan 7, Ratek, Gil 4, Okroglič 22, Štalekar 5, Kvas, 2 Lakner, Kotnik 5, Štembergar Zupan 5. Trener: Gašper Ribič.

  Kamniški odbojkarji na zadnjih dveh tekmah niso oddali niti niza, tako da so na lestvici pridobili eno mesto, toda gostovanje v Hočah, na katerem so bili brez Primož Vidmarja, ki ima težave s prstom na roki, se zanje ni začelo najbolje. Čeprav so imeli v prvem nizu tri zaključne žoge, so se vodstva v nizih veselili domači odbojkarji. V drugem in tretjem nizu so bili Kamničani veliko boljši nasprotnik, toda v četrtem in petem nizu so obakrat zapravili visoko prednost, domov pa so se vrnili le s točko.

  Na začetku prvega niza je bil za kamniško ekipo nerešljiva uganka Kanadčan v dresu Hočanov, Jori Mantha, ki je dosegel štiri od petih domačih točk. Za nameček so Kamničani naredili še tri lastne napake, tako da so ob prvem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke. Že pred odhodom na drugega so na 15. točki domačine ulovili, vendar je Mantha spet poskrbel za vodstvo Hoč s tremi točkami (21:18). Na servis Jureta Laknerja in po uspešnem napadu Jureta Okrogliča so Kamničani prišli do vodstva s 23:21, nato so zapravili tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, Mantha pa s svojo deveto točko zapečatil njihovo usodo.

  V drugem nizu so kamniški odbojkarji prikazali boljšo igro. Na servisu se je izkazal Radoslav Gil, ki je v napadu tudi dobro razigral soigralce. Ob prvem tehničnem odmoru so Clacitovci vodili za točko, po napadu Saše Štalekarja pa je bilo po drugem tehničnem odmoru 17:13 za Calcit Volley. Odlični Mantha je hoško ekipo za trenutek vrnil v igro, saj je z blokom izid na 18. točki izenačil, a je bil prav blok tisti element v kamniški igri, ki jim je v končnici niza prinesel štiri zaključne žoge za izenačenje v nizih. Prvo je izkoristil Okroglič.

  V tretjem nizu so domači odbojkarji vodili že z 12:8, zato se je Gašper Ribič odločil, da v igro pošlje Tineta Kvasa in Domna Kotnika, na počitek pa sta odšla Radoslav Gil in Andrej Štembergar Zupan. Dvojna menjava se je Kamničanom obrestovala, kajti z dvema zaporednima točkama Okrogliča – drugo je dosegel z blokom – so povedli s 15:13, po napaki Jaše Kšele pa je bilo 17:14 za Calcit Volley. V še večjih težavah je bila domača ekipa po zaslugi Maxsona Pereire, saj je zaostajala že za pet točk (17:22), Okroglič z novim blokom in Pereira z asom pa sta končala tretji niz.

  V četrtem nizu je že vse kazalo na zanesljivo zmago gostov iz Kamnika, ki so ob prvem tehničnem odmoru domačinom pobegnili za šest točk, vodili pa so tudi že z 12:5. Toda kot že ničkolikokrat v letošnji sezoni je nato v njihovi igri sledil velik padec, kajti na 17. točki so domačini izid izenačili, v končnici niza pa z bloki zaustavili napad gostov ter prišli do kar štirih zaključnih žog za izenačenje v nizih na 2:2. Branislav Radović je izkoristil prvo.

  Tudi v tie-breaku so bili bližje zmagi kamniški odbojkarji, ki so na servis Žana Novljana prišli do štirih točk prednosti (11:7). Vodili so tudi z 12:8, toda namesto, da bi tekmo mirno pripeljali do konca, sta Urban Drvačič s servisi in nezaustavljivi Mantha, ki je bil s 33-timi točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme, zrežirala preobrat. Tekma se je končala z napako Saše Štalekarja.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Danes smo iz rok izpustili preveč priložnosti, da bi se na koncu lahko veselili zmage. Če ne vzameš tistega, kar ti je ponujeno, to vzame drugi. Poskušali smo z menjavami na mestu organizatorja igre, potem tudi na sprejemu, ko je Andreja Štembergar Zupana menjal Domen Kotnik, poskušali smo s polminutnimi odmori, ampak nič se nam ni izšlo.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji