Z Zagrebčani opravil v treh nizih

  Calcit Volleyball – Mladost Zagreb  3:0 (20, 22, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Horvath, Eva (oba Madžarska).

  Calcit Volleyball: Štalekar 4, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič 11, Vidmar, Pereira 13, Brulec 2, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 14, Videčnik 6, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Mladost Zagreb: Kos – libero, Sabljak 7, Nikačević, Hanžić 2, Sedlaček 6, Mrakužić – libero, Strahija 2, Vujović 7, Prlić, Marelić 4, Dukić 8. Trener: Tomislav Mišin.

  S ponedeljkovim porazom proti Hypo Tirol Innsbrucku so kamniški odbojkarji izgubili vse možnosti, da bi se tudi letos uvrstili na zaključni turnir srednjeevropske lige, ki bo 11. in 12. marca v Zagrebu v organizaciji Mladosti. Nanj so se ob domačinu zaključnega turnirja že uvrstili odbojkarji ACH Volleyja in Hypo Tirol Innsbrucka, ki so v torkovi drugi tekmi kamniškega turnirja s 3:0 (18, 17, 20) premagali Mladost, četrta ekipa pa bo najverjetneje slovaška Bystrina SPU Nitra, ki v zadnjih dveh tekmah za uvrstitev med najboljšo četverico potrebuje le še niz.

  Domači trener Gašper Ribič je po daljšem času tekmo spet začel z Maticem Videčnikom, ki je imel v zadnjem času težave s poškodbo, ob njem pa so bili v prvi postavi še Jan Brulec, Jure Okroglič, Andrej Štembergar Zupan, Sašo Štalekar, Maxson Guilherme Pereira in prosti igralec Klemen Hribar. Do prvega tehničnega odmora so si domači odbojkarji z raznovrstno igro v napadu priigrali tri točke prednosti, v napadu je bil uspešen Andrej Štembergar Zupan, ob drugem so po napaki gostov na servisu vodili za pet točk, bilo pa je tudi že 15:9. Zagrebčani so se pred vstopom v končnico niza domačinom približali na tri točke zaostanka (17:20), vendar so po polminutnem odmoru Kamničani spet zaigrali bolj zbrano, prišli do petih zaključnih žog za vodstvo z 1:0, po novi napaki gostov na servisu pa izkoristili drugo. 

  Z blokom Marina Marelića so na servis Krunoslava Strahije odbojkarji Mladosti v začetku drugega niza povedli s 5:1, toda po napaki Marka Sedlačka in asu Jureta Okrogliča so Kamničani gostom pobegnili za dve točki (9:7). Po novi napaki Zagrebčanov, tokrat na mreži, so domačini prišli do prve bolj otipljive prednosti v drugem nizu (14:10), vendar so po treh zaporednih blokih nasprotne ekipe pred drugim tehničnim odmorom zaostajali za točko (14:15). Okroglič in Videčnik z asom sta poskrbela, da je tudi na drugi tehnični odmor domača ekipa odšla z minimalnim vodstvom, nadaljevanje pa je bilo spet v znamenju boljše igre Kamničanov, ki so s točko Pereire prišli do treh zaključnih žog za zmago v drugem nizu. Podobno kot prvi se je končal z napako Zagrebčanov na servisu.

  V tretjem nizu so odbojkarji Calcit Volleyballa vodili od samega začetka, po točki Okrogliča so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, na servis Jana Brulc je bilo 14:7. Visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkarjev, ki so po uspešnem napadu Pereire vodili že z 19:11, po bloku Štalekarja pa je bil niz praktično odločen (21:12). Drugo zmago Kamničanov v letošnji srednjeevropski ligi je potrdil Videčnik.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Zadovoljen sem, da so igralci v tekmo vstopili z željo po zmagi, čeprav smo že izgubili vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. Fantje so naredili tisto, kar smo se dogovorili, veseli me, da smo tekmo dobili. Mladost resda ni prikazala najboljše igre, za nas pa je bila to dobra priprava za sobotno tekmo z Mariborom v prvem krogu modre skupine domačega prvenstva. Tista tekma bo za nas veliko bolj pomembna.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji