Maribor je vedno neugoden

  Čeprav so Kamničani po ponedeljkovem porazu proti Hypo Tirol Innsbrucku izgubili vse možnosti, da bi se še vmešali v boj za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, so tekmo z Zagrebčani vzeli resno in jo končali po dobrih 70 minutah igre. Tudi ob pomoči Matica Videčnika, ki se je po poškodbi spet vrnil na igrišče.

  Da, kar nekaj časa je minilo, odkar sem bil na igrišču. Malo sem imel težav s kolenom, pa tudi drugi igralci so morali dobiti priložnost, saj bomo v nadaljevanju sezone potrebovali prav vsakega igralca. Prav je, da tudi drugi igrajo, saj pridno trenirajo in dobro igrajo, je razloge za svojo odsotnost pojasnil 202 cm visoki bloker kamniške ekipe, ki mu je pred sobotnim obračunom z Mariborčanom tekma proti Zagrebčanom prišla kot naročena.

  Komaj sem že čakal, da bom spet lahko na igrišču. Pričakoval sem sicer, da bodo Zagrebčani glede na njihov položaj na lestvici, kjer so pred nami, nudili boljši odpor. Mislim, da lestvica v srednjeevropski ligi ni ravno realni odraz moč ekip, predvsem to velja za nas, saj bi z malce sreče lahko bili višje in še bili v igri za zaključni turnir. Ampak, kar je bilo, je bilo, pred nami so nove tekme, je Videčnik svoje misli že usmeril na sobotno tekmo z Mariborom, prvo v letošnji modri skupini.

  V letošnji sezoni so Mariborčani obakrat namučili Kamničane, vendar je bila razlika ob koncu rednega dela prvenstva med ekipama 20 točk. Toda v modri skupini, ki jo bo ACH Volley začel s petimi točkami, Calcit Volleyball s štirimi, Triglav Kranj s tremi, Hoče z dvema, Maribor z eno in Salonit Anhovo brez točk, bo razlika med kamniškimi in mariborskimi odbojkarji le tri točke.

  Res je, da so nas obakrat namučili, čas pa je tudi, da se jim oddolžimo, kajti po obeh porazih so se pritoževali nad sojenjem, čeprav smo si obakrat zaslužili zmago. Da smo boljši od njih, bomo skušali potrditi tudi v soboto. Dejstvo je, da so v modri skupini razlike med ekipami minimalne, zato bo prvi cilj, da najmanj obdržimo trenutno drugo mesto. Naša forma je v vzponu, zato verjamem, da bomo v svoji nameri uspešni. Ne bo pa preprosto, kajti vse ekipe, ki so v modri skupini, so kakovostne, tako da bo vsako tekmo treba odigrati na vso moč, je dejal Videčnik, ki ga nekoliko preseneča, da med ekipami v modri skupini letos ni Pomgrada Panvite, počasi pa se spogleduje tudi z zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ki bo med 17. in 19. marcem v Kranju.

  V drugih dveh tekmah prvega kroga modre skupine bo ACH Volley v dvorani Tivoli gostil vse boljši Salonit Anhovo, v Kranju pa se bosta pomerila Triglav in Hoče.

  Pari prvega kroga modre skupine v 1. DOL za moške:

  Sobota, 18. februar: Calcit Volleyball – Maribor (ŠD Kamnik, 19.00), ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 18.00), Triglav – Hoče (ŠD Planina, 19.30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji