Z več samozavesti v odločilne tekme

  Z malce več zbranosti bi se Kamničani morda proti favorizirani francoski ekipi na prvi tekmi drugega kroga pokala CEV lahko veselili tudi zmage s 3:0 ali 3:1, toda na koncu so se v petem nizu izvlekli iz skorajda že nerešljivega položaja. Ajaccio je vodil z 11:6, a to ni zaustavilo kamniških odbojkarjev na poti do lepe mednarodne zmage.

  Francozi tekme niso začeli najboljše, imeli so težave pri organizaciji igre in pri najbolj preprostih elementih v odbojki. Morda je bila to tudi posledica poti, ki so jo imeli za sabo. To smo v začetku dobro izkoristili in držali igro v svojih rokah. Škoda je, da v drugem in tretjem nizu nismo izkoristili prednosti, ki smo jo že imeli. Nasprotniki so zelo dobro igrali v bloku, tako da smo navkljub dobremu sprejemu imeli težave z učinkovitostjo v napadu. Moram pa poudariti dobro menjavo našega trenerja Gašperja Ribiča, ko je v igro postavil Primoža Vidmarja, ki je bil v napadu nezaustavljiv in po njegovi zaslugi smo le prebili njihov blok in se vrnili v igro. Vesel sem, da smo v petem nizu stopili skupaj in prišli do zmage, se je nepozabne tekme v Šempetru, kjer so Kamničani morali igrati svojo domačo tekmo v pokalu CEV, dotaknil Jure Lakner.

  Čeprav so kamniški odbojkarji prišli le do minimalne zmage, uvrstitev v tretji krog pokala CEV ni nedosegljiva.

  Če bomo na Korziki pokazali igro, ki jo znamo igrati, smo lahko tudi na povratni tekmi uspešni. Menim, da bo psihološka prednost na naši strani, saj smo mi tisti, ki nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko pridobimo in upam, da bomo to znali izkoristiti, razmišlja bloker kamniške ekipe, ki je na zadnjih nekaj tekmah veliko nihala v igri. Ali je to že posledica utrujenosti, kajti že nekaj časa si tekme sledijo ena za drugo?

  Glede nihanj, ki se pojavljako v zadnjem času, menim, da ni glavni razlog utrujenost. Res je, da imamo zdaj natrpan tekmovalni urnik, vendar so temu prilagojeni treningi in ustrezni počitki. Mislim, da je bil vzrok naših nihanj v igri tudi v tem, da smo premalo igrali kot ekipa. Ko smo proti Francozom v četrtem in petem nizu zaigrali tako, samo bili uspešni.

  Na zmago pa Kamničani računajo tudi v soboto, ko jih čaka gostovanje v Novem mestu. V letošnji sezoni Krki ne gre ravno vse po načrtih, saj je trenutno še brez zmage.

  To prav nič ne pomeni, kajti v letošnji sezoni proti niti eni ekipi v domačem prvenstvu ne moreš na igrišče stopiti preveč sproščeno, saj se ti to lahko hitro maščuje. Zato bomo morali v tekmo vstopiti odločno in jo izkoristiti zato, da izboljšamo svoj ritem igre, kajti do konca leta nas čakajo zelo pomembne tekme, na katerih bo treba prikazati svojo najboljšo odbojko, ki smo jo v danem trenutku sposobni prikazati, pravilno razmišlja 24-letni odbojkar aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev.

  Po tekmi v Novem mestu bodo Kamničani svojo naslednjo tekmi imeli šele prihodnji petek, ko bodo na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokalnega tekmovanja gostili Salonit. Na prvi tekmi v Kanalu je bilo 3:2 za branilce pokalnega naslova.

  Po tako napornem ritmu bo nekaj več časa za trening in počitek prišlo še kako prav. Predvsem to velja za tiste igralce, ki so trenutno najbolj obremenjeni, tako da bomo v prihodnjem tednu lahko izboljšali ritem svoje igre in popravili določene malenkosti ter napake, ki se nam pojavljajo. Prepričan sem, da smo z zmago proti Ajacciu prebili neki navidezni led in slabo energijo, ki se je morda pojavila. Lahko rečem, da se že veselim odločilnih tekem, ki so pred nami, da bomo na njih spet lahko dokazali, da smo dobra ekipa, ki je sposobna poseči v sam vrh slovenske odbojke, pozitivno razmišlja Jure Lakner.

  Pari desetega kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 9. december: Krka – Calcit Volley (ŠD Marof, 20:00), Hoče – ACH Volley (VŠD Hoče, 19:00), Triglav Kranj – Črnuče (ŠD Planina, 19:00), Salonit Anhovo – GEN-I Volley (ŠD Kanal, 19:009, Maribor – Panvita Pomgrad (ŠD Tabor, 16:30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji