Kamničanke v Hočah najprej z Rogožankami

    Po pričakovanjih odbojkarice Nove KBM Branika na drugi četrtfinalni tekmi niso imele veliko dela z ekipo Ljubljane. Mariborčanke, ki bodo v Hočah branile pokalno lovoriko, so bile od tekmic boljše s 3:0 (14, 19, 13). Enako prepričljive so bile igralke Formule Formis, ki tudi na povratni tekmi Zgornji Gorenjski niso oddale niza in so se veselile zmage s 25:9, 25:15 in 25:9.

    Calcit Volley je imel na papirju dokaj težko delo, saj je novogoriški GEN-I Volley prvenstvo začel zelo dobro, v nadaljevanju pa so Primorke sicer nekoliko popustile, a vedno veljajo za neugodne nasprotnice. Kamničanke so zanesljivo dobile prvi niz, v drugem so bile uspešnejše gostiteljice, nato pa so pokalne podprvakinje tehtnico prevesile na svojo stran in srečanje dobile z 1:3 (-13, 22, -15, -18).

    Odbojkarice Alianse Šempeter so morale na prvi tekmi, z 1:3, priznati premoč Kemi iz Puconcev, zato so morale Šempetranke za preboj na zaključni turnir povratni obračun dobiti s 3:0 ali 3:1. V prvih dveh nizih sta bili ekipi skoraj ves čas poravnani, v končnicah so bile bolj zbrane Savinjčanke (25:23 in 25:22), ki so dobile tudi tretji niz, s 25:20. Sledil je odločilni zlati niz, v katerem so imele gostje iz Puconcev že dve zaključni žogi (14:12), a so se zmage, s 17:15, na koncu vseeno veselile Šempetranke.

    Ženski polfinalni tekmi v Hočah bosta na sporedu 21. decembra, finale bo dan kasneje. Odbojkarji bodo povratne tekme četrtfinala odigrali prihodnji teden, ko bo Calcit Volley gostil Salonit Anhovo, Panvita Pomgrad se bo pomerila s Triglavom Kranjem, ACH Volley Ljubljana čaka obračun z Mariborom, Hoče pa bodo igrale s SIP Šempetrom. Polfinalne tekme moškega zaključnega turnirja bodo na sporedu 22. decembra, finalni obračun pa v soboto, 23. decembra.

    Komentarji