Ljubljana kot ogrevanje za vroči december

   Tekma proti trenutno zadnjeuvrščeni ekipi domačega prvenstva bo tudi zadnja preizkušnja za Kamničanke pred sredino prvo tekmo drugega kroga pokala CEV, ko bodo v Šempetru v Savinjski dolini gostile Novo KBM Branik.

  Minulo sredo so z odliko opravile svojo nalogo na povratni četrtfinalni tekmi slovenskega pokalnega tekmovanja, za razliko od večine prejšnjih tekem pa so dvoboj z Novogoričankami začele zelo dobro, tako da je bilo tudi nadaljevanje zanje toliko lažje.

  Že na prejšnjih tekmah bi morale od prve točke uvodnega niza v igro vstopiti, kot smo v sredo v Novi Gorici. Večino prejšnjih tekem smo začele z rezervo in šele v nadaljevanju prikazale boljšo igro, vendar bo treba v nadaljevanju sezone to spremeniti, kajti pred nami so vedno težje tekme. Če tega ne bomo zdaj popravile, lahko zaidemo v težave, tako kot je bilo recimo proti Formuli Formisu v domačem prvenstvu, je o dozdajšnjih težavah svoje ekipe dejala Katja Mihevc, blokerka Calcit Volleyja, ki je z uvrstitvijo na zaključni turnir Pokala Slovenije prvi cilj dosegel.

  Da, to je res, vendar je pred nami še polfinalna tekma s Formulo Formisom, končni cilj pa je najmanj finale. Ker so nas Rogožanke premagale v domačem prvenstvu, bomo imele še motiv več, da jim vrnemo za tisti poraz. Če bomo igrale, kot znamo, se nimamo česa bati, je odločna Mihevčeva.

  Za nekakšno ogrevanje v vroči zaključek leta 2017 pa bodo Kamničanke v soboto gostovale v Ljubljani. V dvorani na Galjevici so v lanski sezoni odigrale večino domačih prvenstvenih tekem.

  Čeprav Ljubljančankam v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, bomo tudi to tekmo morale vzeti resno, kajti kakršnokoli podcenjevanje se nam lahko hitro maščuje. Zato bomo morale v soboto že od prvega niza naprej pokazati, da imamo boljšo ekipo in tekmo odigrati, kot znamo, je odločna dvajsetletna odbojkarica, ki meni, da je letošnje državno prvenstvo bolj izenačeno od lanskega.

  Res je, da z Novo KBM Branikom še nismo igrale, vseeno pa imam občutek, da je letos liga bolj izenačena in da lahko pride do večjega števila presenečenj. Če ima kakšna ekipa dober dan, lahko hitro premaga ekipo, ki je na papirju močnejša od nje.

  Sobotno gostovanje Calcitovk v Ljubljani bo zanje tudi nekakšno ogrevanje za prvi letošnji obračun z Novo KBM Branikom v drugem krogu pokala CEV. Žal bodo kot domačinke Mariborčanke gostile v Šempetru.

  Ker Nova KBM Branik v zadnjih nekaj sezonah ni prav veliko spreminjala ekipe, od lani praktično ni le Saše Planinšec, ima v primerjavi z nami prednost v večji uigranosti, toda, če bomo zaigrale kot znamo, se lahko marsikaj zgodi. Toda o Mariborčankah bomo začele razmišljati šele po sobotni tekmi z Ljubljano, ne želi ničesar prehitevati Katja Mihevc, ki drugo sezono nosi dres Calcit Volleyja.

  Pari desetega kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 9. december: Ljubljana – Calcit Volley (ŠD Galjevica, 19:00), Luka Koper – Kema Puconci (OŠ Koper, 18:00), Zgornja Gorenjska – Aliansa Šempeter (ŠD pod Stolom, 19:30), Nova KBM Branik – Formula Formis (ŠD Lukna, 18:00), sreda, 12. december: Ankaran Hrvatini – GEN-I Volley (OŠ Anton Ukmar, 20:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  foto: Klemen Brumec

  Komentarji